Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Нова Загора ще поискат да бъде увеличено полицейското присъствие в общината и в ромския квартал

Снимка: Радио Шумен

Общинските съветници в Нова Загора ще поискат да бъде увеличен броят на полицейските служители, ангажирани с опазването на обществения ред в общината и в ромския квартал "Шести". Това обяви пред БНР заместник-кметът Ивайло Енев след последния инцидент с нападнато от местни роми 17-годишно момче. Тинейджърът е ударен с бокс по главата заради цигара. По случая е задържан младеж, също на 17 години. 

В града няма напрежение след инцидента, каза зам.-кметът Ивайло Енев. Той подчерта, че утрешната сесия на Общинския съвет не е извънредна, но по искане на общинското ръководство ще бъде предложена допълнителна точка в дневния ред:
Ние ще поискаме и официална информация за това какъв е щатът на служителите на Районното управление и съответно дали той не може да бъде завишен. 

Енев допълни още, че към момента няма внесено искане в деловодството на Община Нова Загора за провеждане на митинг в събота, както се коментира в социалните мрежи. 

Говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев съобщи, че задържаният по случая 17-годишен нападател ще бъде освободен днес следобед от ареста. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна