Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Би Би Си днес ще оповести публично заплатите на служителите на медийната корпорация

Снимка: Би Би Си

Официалните данни ще станат ясни по-късно днес, но вече се знае, че 96 души получават над 150 000 паунда, като две трети от тях са мъже. Генералният директор на Би Би Си лорд Хил призна, че има проблем, свързан с пола, при заплащането. Недоволството по този повод сред жените, водещи на предавания, вече е налице, след като една от тях заяви, че корпорацията е пълна с мъжки интелектуални титани, чието его е с размер на планети, които получават високите заплати, които са поискали.

Лорд Хил каза, че е наложително да се вземат мерки за изравняване на заплащането, защото за една и съща работа мъжете и жените получават различно възнаграждение. Наблюдателите на Острова предричат сериозни сътресения, след като някои научат, че техни колеги, с които всеки ден вършат една и съща работа, всъщност получават повече пари.

Правителството поиска от Би Би Си да оповести заплатите в годишния си доклад въпреки съпротивата на ръководството на корпорацията. От данните става ясно още, че повече от 100 души от администрацията на Би Би Си получават повече от премиера Тереза Мей.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна