Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Троян разследва общински съветник, заловен в момент на бракониерство на язовир

Румен Райков е подал заявление за освобождаване от работа

Снимка: БНР

Полицията в Троян е започнала разследване на случай от преди няколко дни,  в който служителят на Областната администрация в Ловеч и общински съветник в Троян Румен Райков е бил заловен в момент на бракониерство на язовир Сопот край село Голяма Желязна. В администрацията Райков е отговарял точно за състоянието на язовирите в областта.

Райков е установен да изважда от язовира 100-метрова бракониерска мрежа с 8,5 кг риба в нея в събота сутринта около 5.30 ч. Сигналът е подаден от риболовци, посочи Станимир Шошков от доброволната Централна рибноопазваща организация.

Имаме информация отдавна, че пуска мрежи. Направихме му една хайка през нощта, в 11.00 ч. Той си пусна мрежите. Изчакахме го до сутринта. Върна се да си извади мрежите и там, на момента, полицаите го арестуваха. Сам беше.

Райков каза, че вече е подал заявление за освобождаване от работа:

Не защото смятам, че съм виновен, а заради недопускане на накърняване на името на областния управител. Аз смятам, че не съм виновен, но се води досъдебно производство. Компетентните органи ще кажат какво е положението.

От Областната администрация потвърдиха, че  Райков вече е подал заявление за освобождаване от работа. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени