Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията на Етнографския музей за образователен център се нуждае от подкрепа

Снимка: БГНЕС

Повече от половин година продължава дарителската кампания за образователен център в Националния ентографски музей. За момента обаче от SMS-и са събрани едва 561 лева. Кампанията е наречена "Опознай традициите, за да обикнеш народа си". Пред "Хоризонт" Иглика Мишкова, която е автор на научния проект за образователен център, разказа:

Това ще бъде едно пространство, в което нашите деца ще могат да се забавляват и по този начин да научат неща, които са характерни за българската традиционна култура - начинът, по който са живели нашите предци, как са празнували.

Предвиждаме и нещо, което е малко по-различно от всички останали ателиета и дейности, които до момента музеят прави - да се включим в процесите на преподаване на уроците по история, по човек и природа - различни учебни дисциплини, като подготвяме първоначално едни упътвания и едни пособия, които да подпомагат учителите за работа, преди да дойдат в музея. Съответно ще продължим след това в музея с подобен тип материали. Децата ще имат уникалната възможност да пипнат самите предмети с ръце, защото по този начин наистина те ще разберат кой от тях за какво е бил използван, каква е отликата му и това ще остави у тях трайни знания.

Как музеят може да подобри образователния процес чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна