Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емануил Йорданов: Валентин Радев може да се превърне в изкупителна жертва

Емануил Йорданов
Снимка: БГНЕС

Полицейските протести са знак за управленско безхаберие. Става въпрос за проблеми, които съществуват през цялото време, в което управляваща партия е ГЕРБ. Това коментира в предаването "Нещо повече" бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов:

Когато тези проблеми са се проявили и са започнали протестите, министър беше човекът, който в момента е председател на Комисията по вътрешна сигурност в парламента. Как да очакваме нещо да бъде решено.

Министър Валентин Радев може да се превърне в изкупителна жертва на ситуацията, прогнозира Йорданов:

Ще се върнем към една управленска техника, която е известна още от времето на социализма, която се казваше "Бай Тошо е добър, тия около него са лоши". Всички проблеми, които се поставят в този момент, не са от компетентността на министъра на вътрешните работи. Заплатите зависят от бюджета, а Законът за държавния бюджет се внася в парламента от министъра на финансите. Както вие, така и аз не сме чули министърът на финансите да вземе някакво отношение по случая. Ако оставят министър Радев да се пече на бавен огън, и да отговаря на въпроси, по които компетентността не достига, ясно е какъв ще бъде финала. В един момент ще се наложи да го сменят и да кажат: "Той не се справи, сега идва друг, ако и той не се справи и него ще го сменим".

Репортаж от Варна и коментара на Емануил Йорданов чуъте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени