Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Христов: Надпреварата край Русе ще бъде състезание на пилотите

Снимка: www.baja-bulgaria.com

Над 50 състезатели от България, Румъния, Чехия, Унгария, Украйна и Гърция ще мерят сили по 500-километровото трасе с ATV, бъги, мотори и джипове във втория кръг от европейския офроуд шампионат в Русе. След отличната организация през миналата година в Самоков, България получи право за втори път да стане домакин на надпреварата.

Сред участниците е първият българин европейски шампион Николай Гочев, източно-европейските шампиони - екипажа на „Хюндай Офроуд Тим” Цвети Иванчев и Ивайло Николов, вицешампионът на Европа с ATV Красимир Колев, както и атрактивната и борбена Рени Христова, която мери сили с мъжете също с ATV. Град Русе ще бъде представен от силния екипаж на „Нетуоркс Офроуд” Свилен Максимов и Делян Димитров с прототип „Гранд Чероки“.

Трасетата са коренно различни от балканите и горите край Самоков. Тук са много бързи, ползваме полски пътища. Набляга се на бързото каране. Ще се наблегне на смелостта на пилотите, доколко им стиска да натискат. Ще се иска да издържи както пилотът, така и автомобилът. Това ще е състезание на пилотите. Ставаме като рали на черно, заяви специално за предаването „На финала“ организаторът на надпреварата Тодор Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени