Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен уъркшоп за успешен бизнес се провежда във ВУЗФ

Снимка: БГНЕС

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира безплатен уъркшоп за създаване на успешен бизнес. Обучението започва днес и ще се проведе в три последователни петъка. За предаването „Хоризонт до обед“ Бисер Райнов, преподавател в университета, който ще води уъркшопа, сподели, че той е насочен към хората на свободна практика, самонаетите и представителите на малкия бизнес.

На тези уъркшопове хората ще получат познания за това как да определят своя клиент по начин, който ще придаде фокус на бизнеса им и как да изготвят стойностно предложение, което е от типа предложение, на което клиентът не може да откаже. Идеята е да добият първоначална представа за начина, по който бизнесът им да премине от една схема, по която го управляват на базата на интуицията и опита си, към една схема, която е гребенът на вълната в съвременния мениджмънт на малък бизнес.

Голяма част от хората, които правят малък бизнес, нямат икономическо образование. Те са хора, които са добри в това, което правят. Да кажем, ако човекът е техник, е добър в професията си, но не е достатъчно добър да прави бизнес. Всъщност това, което ние ще правим в продължение на три петъка, е по някакъв начин да се опитаме да покажем на хората, че както зад професията, която упражняват, стоят знания и умения, така и зад това - да правиш, трябва да стоят съответните знания и умения.

Уъркшоповете са част от конкурс под наслов "Моят бизнес и моят принос към един по добър свят", насочен към малкия бизнес. Участието в него дава лесен достъп до магистратурата "Лични финанси и мениджмънт на малък бизнес", която ВУЗФ организира за първи път през тази година, обясни преподавателят: 

Това, което ще направя тези три петъка, са обучения, които съм ги проверил в практиката. Тях съм ги водил пред хора в рамките на вътрешнофирмени обучения, хора, които са вътре в бизнеса, работят по своите проекти, и съм проверил резултатите от тези обучения, и на практика имаме една предубеденост, че хората, които се включват, ще направят една разумна и рационална крачка.

Интервюто с Бисер Райнов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!