Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Мартинов се отказва от имунитета си, след като Цацаров му го поиска

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов каза, че ще даде своя имунитет, след като главният прокурор му го поиска. Преди да станат известни мотивите на прокуратурата, Мартинов обясни, че е възможно това да е заради жалби на групи от левия спектър.

Да, отказвам се от имунитета си. Има група хора, които от няколко месеца пишат жалби срещу мене, това са от левия сектор, понеже губят 11 години в Добрич и имат към мен една неприязън и това е в основата. Част от тези хора, които ме клеветят, имат заведени дела, друга част от тях ми дължат наеми, защото съм от 28 години в частния бизнес, неразплатени наеми, дори фирмите са продадени на неравностойни хора в неравностойно положение, на роми. Те са пуснали жалба в ДАНС. Ходих, дадох обяснения, но хората не знаеха за тези неща, аз им ги дадох, имам документи, имам договори за наеми, които в годините с тези хора са неразплатени. Това е. Сумите са големи. Нека да разследват.

По-рано от държавното обвинение обявиха, че искането на имунитета на Живко Мартинов е въз основа на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено "Антикорупция" и потвърдени от проверка, извършена от Държавната агенция "Национална сигурност".





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна