Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова без медал във финалите с обръч и с топка на световните игри във Вроцлав

Невяна Владинова
Снимка: БГНЕС

Невяна Владинова не успя да спечели медал във финалите с обръч и с топка в турнира по художествена гимнастика на световните игри за неолимпийските дисциплини във Вроцлав (Полша).

Първата ни гимнастичка влезе във финала на топка с трети резултат, но в битката за медалите отсъпи на петото място с оценка от 16.800 точки. Първа и втора са сестрите Арина и Дина Аверини (Русия), които получиха съответно 18.800 точки и 18.350 точки. Бронзът стана притежание на Катарина Халхина (Беларус) с 17.250 точки.

Във финала на обръч българката остана на осма позиция. Възпитаничката на клуб „Левски“ излезе  за своето изпълнение след дълга пауза, в която се очакваше оценката на представителката на Беларус - Катарина Халхина. Прекъсването повлия на нашето момиче, което  допусна груби грешки,  с обръч извън терена и използване на резервен  за което  поллучи оценка от   14.000 точки. Злато и сребро отново за Русия в лицето на сестрите Арина и Дина Аверини (17.800 точки и 17.750 точки). На третото място се нареди Линой Ашрам  (Израел) с 17.700 точки.

Другата ни представителка Боряна Калейн не успя да намери място сред финалистките и остана на девето място и на двата уреда.

Утре състезанието продължава с квалификациите и финалите с лента и бухалки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна