Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заплахата от терористични атаки на "Ислямска държава" в Обединеното кралство продължава да се увеличава въпреки сериозните военни загуби на организацията в Ирак и Сирия, пише "Индипендънт". По данни на лондонската полиция, през последните четири месеца са предотвратени шест терористични заговора. Очаква се този брой да се увеличи, отбелязва изданието.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази подкрепата си за хилядите полски граждани, които протестираха срещу плана на правителството да се ограничи независимостта на съдебната система, пише вестник "Политико". "Гражданите са по улиците заради тяхната изключителна загриженост за това Полша да стане по-добра страна", коментира Туск и призова президента да не пренебрегва тяхното мнение.

Според еврокомисаря по външна политика Федерика Могерини след последния кръг преговори за Кипър в Швейцария, има надежда мирният процес да бъде възобновен, "когато политическите обстоятелства са подходящи“, съобщава гръцкият вестник "Катимерини". В Атина Могерини се срещна с премиера Алексис Ципрас и с външния министър Никос Кодзиас. Според правителствени източници Ципрас е заявил, че членството на Турция в блока трябва да зависи от разрешаването на кипърския въпрос.

Руските туристи, които са на почивка в Турция и Гърция, не възнамеряват да прекъсват отпуската си заради вчерашното силно земетресение в Егейско море, съобщава "Росийская газета". По данни на Асоциацията на руските туроператори, много скоро след преживения първоначален шок в резултат на земния трус, животът в курортните зони се е върнал към нормалния ритъм.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна