Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата вози „Лудогорец“ и „Ботев“ (Пд) в евротурнирите

Държавата вози „Лудогорец“ и „Ботев“ (Пд) в евротурнирите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството, треньорският щаб и футболистите на „Лудогорец“ изпратиха благодарствено писмо до министъра на младежта и спорта Красен Кралев по повод предстоящото пътуване на отбора до Израел. Кралев откликна на молбата на клуба да се използват услугите на правителствения Авиоотряд 28, защото заради натоварения туристически сезон има липса на възможности за нормално пътуване на „Лудогорец“. В благодарственото писмо се казва:

Оценяваме високо вашето решаващо съдействие „Лудогорец“ да използва услугите на правителствения Авиоотряд 28, в момент в който липсват възможности за пътуване, съобразено с професионалните стандарти във футбола. Предвид натоварения туристически сезон и липсата на удобни полети, единствено правителственият Авиоотряд 28 със самолета Airbus А 319-111 можеше да осигури навременно пристигане на отбора на ПФК „Лудогорец 1945“. С вашата намеса още веднъж доказахте, че правите всичко по силите си да осигурите възможно най-добрите условия за развитието на футбола и спорта в България.

Отборът на „Ботев“ (Пловдив) ще пътува до остров Мадейра за мача си срещу португалския „Маритимо“ от Лига Европа също с правителствен самолет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна