Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев“ измъкна 3:2 като гост на „Славия“

„Ботев“ измъкна 3:2 като гост на „Славия“
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Славия" загуби с 2:3 в София срещу пловдивския „Ботев“ в среща от втория кръг на Първа професионална лига по футбол, в която „белите“ се завърнаха на собствения си стадион след пауза от 14 месеца. Головете вкараха Фернандо Виана (13 и 40 мин) и Лъчезар Балтанов (78) за гостите, а за „Славия“ тични бяха Владислав Узунов (43) и Иван Минчев (58). Успехът е първи за Ботев в шампионата, докато „Славия“ записа първо поражение под ръководството на треньора Златомир Загорчич.

Николай Киров, треньор на „Ботев“: Поведохме с два гола, но след това допуснахме елементарни грешки. Трябва да има ротации в състава в този сгъстен цикъл. При нас това ще продължава в следващите поне три седмици. Не може да играят едни  и същи футболисти. На някои състезатели им пречи липсата на самочувствие, не могат да изнасят добре топката. Важно е да се възстановим и да разузнаем добре „Маритимо“. Надявам се в една чудесна атмосфера да се получи добър мач в четвъртък срещу тях.

Златомир Загорчич, треньор на „Славия“: Имаше доста напрежение във футболистите при завръщането у дома. Имахме две ситуации преди почивката, но не ги използвахме. „Ботев“ от две положения ни вкара два гола. Напрежението доведе до много грешки. Закъснявахме с паса и първата част се виждаше точно това напрежение. Върнахме се в резултата след 0:2, но трябваше да бъдем по-умни. Потърсихме победата, но не се получи. Изхабихме повече сили през второто полувреме и затова по-бавно взимахме решенията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени