Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

По-малко началници в болниците, повече пари за пациентите – обобщава 24 часа над съобщението, че е съкратен Директорският борд на спешната болница "Пирогов". Здравният министър е започнал промени и в Александровска болница, предстоят размествания  в десетки лечебници в цялата страна, информира вестникът.

До края на юли проектът за нов антикорупционен закон трябва да бъде обявен за публично обсъждане, пише  Стандарт, като цитира министъра на правосъдието Цецка Цачева в интервю за  БНР. През септември текстовете му ще влязат в парламента. Цачева потвърди, че няма да се предвижда разглеждането на анонимни сигнали. Повечето вестници отделят място за казаното от Цачева, която обяснява, че е отпаднало  първоначалното предложение за "обратна тежест на доказване", при която обвиненият трябва да приведе доказателства за невинността си.

Всеки ден по един оправдан осъжда прокуратурата за обезщетение, е водещото заглавие на СЕГА. Само за последния месец са присъдени общо 400 хиляди лева по знакови дела. Цитирани са случаите със съдията Петър Сантиров, оправдан по обвинение за корупция , както и за данъчната инспекторка от Варна Марияна Димитрова.

Труд акцентира върху думите на военния министър Каракачанов пред "Хоризонт", че договорът за добросъседство с Македония има за цел да вкара в нормални релси отношенията между двете държави и най-вече да коригира рецидиви от различни политици в западната ни съседка.

Монитор разработва темата за горските пожари и как всеки пети пожар е в района на Благоевград.

Според Телеграф "Бъг в КАТ прави 24 хиляди шофьори длъжници", защото част от платените глоби не са отразени в системата и пътните полицаи могат да поискат да отнемат книжките на хора без нарушения. 
Изданието информира и за централно охлаждане, което е пуснато експериментално от ТЕЦ Пловдив. Цената на студената енергия ще бъде същата като на топлинната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна