Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Възраждане" дари партийната си субсидия на Центъра за асистирана репродукция

Снимка: БГНЕС

Единствената извънпарламентарна партия, която има право на партийна субсидия, дари сумата на Центъра за асистирана репродукция. Партия "Възраждане" депозира 133 700 лева.

Председателят Костадин Костадинов каза, че страната ни е в демографска катастрофа. За първите 6 месеца на годината у нас са се родили с 10 процента по-малко деца в сравнение с миналата година, посочи Костадинов:

250 000 двойки. Това са 250 000 желани деца и за да видите колко е голям мащабът, си представете, че в годината се раждат 60 000 деца, а има 250 000 очаквани, но неслучващи се деца. И сега си представете, ако нашето малоумно правителство реши да изтегли един заем, който да не бъде откраднат и разпределен между фирмите на кой, той, свой, мой и така нататък, а да бъде раздаден за точно такива опити.

От "Възраждане" предлагат да се намали срока за одобряване на заявленията на жените за процедурата "Инвитро". В четвъртък, преди началото на пленарното заседание, привърженици на партията ще се съберат пред парламента, за да демонстрират несъгласието си с политиката на правителството.


Повече по темата чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени