Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

165 млн. евро прибира "Монако" от трансфери

"Монако"
Снимка: БГНЕС

Френският футболен шампион "Монако" ще вземе около 165 милиона евро от продажбата на футболисти през настоящия летен трансферен прозорец. Най-сериозна сума в касата на „монегаските“ постъпва от последната им сделка за Бенжамен Менди, преминал в "Манчестър Сити" за 57 милиона евро. Това е най-скъпият трансфер на защитник в историята на футбола.

Преди това "Монако" продаде халфа Бернардо Силва също на "Манчестър Сити" за 48 милиона евро, а полузащитникът Тиемуе Бакайоко премина в "Челси " срещу 40 милиона евро. Нападателят Валер Жермен отиде в "Олимпик " (Марсилия) срещу скромните 8 милиона евро, а Абду Диало бе трансфериран в "Майнц" за 5 милиона евро. За само 3,5 милиона евро Набил Дирар Дирар премина във "Фенербахче", а за същата сума Корентен Жан бе продаден на "Тулуза".

За покупката на белгийския национал и халф Юри Тилеманс от "Андерлехт", както и на холандския национал и бранител Терънс Конголо от "Фейенорд" "Монако" инвестира само 51 милиона евро. Това означава, че френският първенец е на плюс с над 100 милиона евро от трансфери.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени