Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нотариус Валентина Механджийска в болница след побой от маскирани

Валентина Механджийска
Снимка: Деси Николова

Двама маскирани мъже нападнаха известния нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщеря на столичния булевард "Драган Цанков". Според оцевидци на инцидента, станал малко след 16 часа, нападателите са били около 20-годишни. От МВР съобщиха, че изясняват мотивите за побоя. Един от свидетелите на нападението разказа пред "Хоризонт":

Видях как бяха на земята. Бяха удряни в лицето с юмруци и бяха ритани по тялото. Развиках се и момчетата избягаха. Слязох и вече на помощ се бяха притичали около десетина човека. Дадох показания. Дойде и едно момче, което ги е видяло как тичат покрай него. Има и запис от камерата на офиса си.

Как те двете си обясняват случилото се?

Аз говорих с тях. Те казват, че няма логична причина. Не са имали разправии с някого или закани. Нищо не им е взето. Чантите са си у тях. Парите също.

Имат ли сериозни наранявания?

Имат много сериозни наранявания. Хематоми по лицето и наранявания по цялото тяло, и синини. Линейката и полицията дойдоха за около десет минути. Много бързо.

От болницата "Св. Анна", където двете жени са приети след побоя, потвърдиха, че нараняванията им са сериозни – основно по лицата, но съобщиха, че състоянието им е стабилно. Валентина Механджийска е със счупен нос. Двете жени остават хоспитализирани в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болницата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени