Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецзвеното "Антикорупция" започна разследване на дейността на Живко Мартинов от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Специализираното звено "Антикорупция" разследва в Добрич дейността на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Заедно с тримата наблюдаващи прокурори на място в Добричкия окръжен съд са и десет служители на Бюрото по защита на свидетели.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил представители на Бюрото по защита да дойде на място в Добрич, тъй като има заплахи към лицата, подали сигнал за злоупотреби от страна на народния представител Живко Мартинов. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Имаме информация за това, че са започнали масирани проверки по отношение на бизнеса на някои от свидетелите от различни институции. Това са действия, които са насочени срещу различни органи. В частния конкретен случай срещу прокуратурата и срещу длъжностни лица от МВР, за да се прикрие и да се даде възможност на едно лице, извършило престъпление да не бъде съдено и да не бъде наказвано.

Прокуратурата разследва престъпление против правосъдието, реда на държавното управление и против личността, заяви още Румян Арнаудова:

Общо за пет престъпления в момента се събират доказателства. Разследването има за цел да установи всички обстоятелства и всички престъпления.

Подозренията са за престъпление "опит за лично укривателство", заяви още Румяна Арнаудова, и са свързани с делото срещу бившия заместник-министър на финансите Красимир Катев. Той е бил осъден от Добричкия окръжен съд на 4 години лишаване от свобода за предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие през 2012 година, при което загинаха двама души.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени