Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на МВР и синдикатите уточняват как ще се разпределят спестените 8 милиона лева

Снимка: БГНЕС

До края на седмицата ръководството на МВР и синдикатите трябва окончателно да уточнят как ще се разпределят спестените 8 милиона лева във ведомството. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви:

Да ги насочим тези разлики, които са над основните пари към тези, които са на терен - полицаите, жандармеристите, "Гранична полиция" и пожарната. Малък знак да им дадем за увеличение на заплати и за каквото трябва.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов е скептичен за резултата от допълнителното заплащане:

Дано не останете с грешното впечатление, че става дума за суми, които всички служители ще получат, за твърда сума. Става дума за допълнително възнаграждение за постижение в служебната дейност, което се извършва на база оценяване на служебната дейност на служителите. Възможно е голяма част от служителите да получат под тези суми, надолу.

Синдикатите в МВР продължават да протестират, защото все още няма твърдо решение кога ще бъдат увеличени заплатите в МВР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна