Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“ – търсят партньорство у нас

БНР Новини
Натанаил Стефанов, член на Съвета на директорите на „София тех парк“, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният вицепрезидент Георг Розенфелд (отляво надясно).
Снимка: mi.government.bg

Вече втори ден в страната ни са представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“, водени от изпълнителния вицепрезидент на организацията Георг Розенфелд. Немските учени са в страната ни, за да участват в двудневен форум в „София тех парк“, организиран по съвместна инициатива на Министерството на икономиката, СТИВ Берлин, „София тех парк“ и института „Фраунхофер“. Вчера и днес в сграда Инкубатор и Стартъп хамбар на „Джуниър Ачийвмънт“ в „София тех парк“ български учени и стартъпи обсъждаха възможностите за партньорство с германския институт.
В резултат на проведените срещи и разговори, сред които и между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и изпълнителния вицепрезидент Георг Розенфелд, стана ясно, че институтът „Фраунхофер“ има намерение да открие филиал у нас.
По повод посещението на германските учени в „Нашият ден практично“ разговаряхме в аванс с Натанаил Стефанов, член на Съвета на директорите на „София тех парк“. Какъв опит и ноу-хау могат да предложат представителите на най-голямата европейска научна организация и имаме ли съответно наш, български аналог на този опит, можете да чуете в прикачения файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!