Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никълъс Пейн: Оркестърът звучеше като истински вагнеров оркестър!

| обновено на 25.07.17 в 20:50
Снимка: Софийска опера и балет


Тази седмица беше най-ярко белязана от първия български спектакъл на последната вагнерова опера – „Парсифал”, в Софийската национална опера. Към моите отзиви във вечерта на премиерата ще добавя още гледни точки.

Не знаех какво да очаквам. Това беше 5-часа и половина музикален празник! И това е много важно за мен, защото аз съм американка, а днес е 4-и юли! Мисля, че този спектакъл отправи много добро послание за възтържествуването на доброто над злото, а точно сега има много зло по света, много страдание. Така че това е силно послание, сподели зрителка, която гостува за първи път в България, като това е част от голямо едногодишно пътешествие по света.

СнимкаМисля, че това беше чудесно постижение! Не съм слушал тази трупа с вагнеров репертоар от няколко години, когато бях на „Валкюра“. Удивително е как са израснали! Оркестърът звучеше като истински вагнеров оркестър! Изпълнението беше много убедително, каза директорът на Асоциацията на европейските оперни театри и фестивали „Опера Европа” Никълъс Пейн.

Залата на Операта остана пълна с публика до края на почти шестчасовия спектакъл. И след дългите финални аплодисменти „на крака” публиката пак не бързаше да се разотива, все още омагьосана от преживяното. 

Чуйте в звуковия файл документален запис от премиерата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна