Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният секретар на МВР: Няма усложнена криминогенна обстановка в столицата

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че няма усложнена криминогенна обстановка в столицата и няма връзка между двата случая на нападения – днес над Иво Никодимов и вчера над нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на столичния булевард "Драган Цанков". След 19 часа тази вечер Младен Маринов свика на спешно заседание всички началници на районни полицейски управления в София. В срещата участва и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Полицията работи усилено и по двата случая. Хулигански действия са в основата на нападението срещу журналиста Иво Никодимов. От МВР умоляват свидетелите и на двете деяния да помогнат на разследването. Всички записи от видеокамерите в районите на двете нападения ще бъдат прегледани от служителите на МВР. Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира профила на извършителите и на двете деяния:

Всички началници на районните полицейски управления са инструктирани. Гражданите могат да дадат показания във всяко едно районно. Анонимността им е гарантирана. Това са млади момчета, максимална възраст 25 години, възможно е и да са непълнолетни. Високи са около 1,80 м.

Всички патрули са инструктирани да реагират максимално бързо на всички сигнали на гражданите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна