Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Златева беше разпитана от Специализираното звено "Антикорупция" по казуса "НДК"

| обновено на 26.07.17 в 15:03
Деница Златева
Снимка: БГНЕС

Близо час бившият служебен вицепремиер за Деница Златева дава показанията т.нар. дело "НДК". Обвиняаем по него е бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош. Златева обясни, че на 2 май - в края на мандата ѝ като принципал за НДК, е получила писмо, че в сметките на дружеството са над 8 милиона лева:

Не очаквайте от един принципал да знае всички разплащания, които прави едно търговско дружество – все пак то си има изпълнителен директор, финансов директор.

Знам, че има одобрени дейности, които са съгласно доклад на междуведомствената работна група. Има три спечелени обществени поръчки.

Нека да оставим следствието да си свърши работата и да установи наистина каква стойност е изразходвана. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното.

Показания за това как се е управлявала културната институция вече дадоха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът за европредседателството Лиляна Павлова. 

От всички принципали на НДК в периода, в който дружеството се ръководеше от Мирослав Боршош, на разпит вече бяха Томислав Дончев, Лиляна Павлова и днес - Деница Златева. Показания не е дал само бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени