Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класацията "Новатори в образованието" 2017

Снимка: "Новатори в образованието"

Образователната ни система е изправена пред значими промени, които през следващите години ще променят изцяло представата ни за процеса на обучение и мястото на училището в него. Днес интернет позволява на учениците да достъпват до всяко специфично знание и информация за броени секунди. Ролята на учителя все по-малко е да им преразкаже това знание и все повече – да изгради у тях критично мислене, способност да се ориентират във водовъртежа от информация, да отсяват вярната от невярната и не на последно място – да бъдат по-предприемчиви, креативни и подготвени за реалния живот. Нови технологии и нови методи навлизат в образованието ни всеки ден, отговаряйки на тези предизвикателства.

Класацията „Новатори в образованието“ за поредна година се опитва да насочи общественото внимание към личностите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания или правят ученето по-достъпно за повече хора.

Искаме и повече хора да чуят за класацията, и да разпространим хората, които правят иновации в образованието в България. Това са двете идеи на класацията. Искаме да покажем как може да се случи по-добре нашето образование. Тази година направихме класацията по малко по-различен начин като сложихме категории, за да може да отличим различните хора и различните инициативи. Категориите са училища, деца, университети, обучения и благотворителност. Може да се номинират хора и журито ще прецени кой всъщност да номинира, и публиката може също да прецени кой да номинира, каза в „Хоризонт до обед“ Наталия Футекова.

Програма „Хоризонт“ е медиен партньор.

Още по темата можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна