Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлина Живкова: Комисията за НДК беше абсурдна

НДК
Снимка: Ани Петрова, БНР

Докладът на временната парламентарна комисия за НДК изглежда доста абсурдно, това не е доклад - това са стенограми от заседанията на комисията. Самото създаване на комисията беше политически акт. Това каза в предаването "12+3" журналистът от "Труд" Павлина Живкова:

Защо трябваше да се създаде временна парламентарна комисия, след като беше ясно, че се очаква всеки момент прокуратурата да повдигне обвинение на изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош? Няма защо да се учудваме, че резултатът е такъв.

В отговор на въпрос чий е политическият чадър над Мирослав Боршош, Живкова коментира:

Не бих могла да кажа кой е разпънал чадъра над Мирослав Боршош, но е абсолютно ясно, че над него е имало разпънат чадър. Иначе няма как да си обясним, че има търговски закон, който е бил нарушаван, имало е принципали - които са лицата, призвани да защитават интересите на държавата в това търговско дружество, което е 100% държавно, и те не са свършили нищо. Нещо повече - единият от тях - Томислав Дончев, си е позволил да преподпише договора за управление на Мирослав Боршош, така че от него да отпадне една клауза. В предишния договор на Боршош е било записано, че той може да се разпорежда със средства до 50 хиляди лева, а той му е разрешил безлимитни харчове. 

Според Павлина Живкова начинът на изслушване в комисията е бил такъв, че не е предполагал получаването на истински отговори на въпросите.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени