Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплексът "Цари мали град" празнува рожден ден с два концерта

Снимка: carimaligrad.com
Комплексът "Цари мали град" ще чества на 29 юли, събота, своя 4-и рожден ден с два концерта. От 17:00 ч. квартетът на Българското национално радио „Акустик” със солист световно известното сопрано Марияна Панова, ученичка на Райна Кабаиванска и партньор на Пласидо Доминго, ще изпълнят част от най-известните оперни арии.

Вторият концерт е на популярната поп певица Мариета Петракиева с балет „Дежа вю”. Те ще забавляват гостите със световноизвестни хитове, а тържеството ще завърши с фойерверки.

Празник за душата, очите и сетивата за всички нас. Така определи предстоящия рожден ден Евелина Халтъкова, която е част от квартет „Акустик“.

Ние бяхме провокирани от поканата да участваме в честванията и решихме да създадем нещо различно, красиво и подходящо, и във връзка с техните фойерверки ние да избухнем с нашите фойерверки в класическата музика. Действително създадохме проект специално за този рожден ден на комплекса „Цари мали град“.

Обещавам наистина страхотни изненади и неочаквани събития. Марияна Панова притежава невероятно красив глас и всички заедно ще споделим със слушателите много известни арии от Белини и Пучини, които ще дадат една енергия на душите ви, която със сигурност ще отнесете вкъщи и ще запомните, сподели Евелина.

Още за предстоящия празник – чуйте от разговора на Красимир Мартинов с Евелина Халтъкова от квартет „Акустик“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!