Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горанов: Няма данни за наличие на непогасени задължения на "България Ер" към държавния бюджет

Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Владислав Горанов каза, че няма данни за наличие на непогасени задължения на националния авиопревозвач "България Ер" към държавния бюджет. Според БСП авиопревозвачът има 50 млн. лв публични непогасени задължения.

В информационната система на Националната агенция за приходите към 25-и юли 2017-а година няма данни за наличие на непогасени в съответния срок за доброволно изпълнение публични задължения на "България Ер" АД.

В рамките на парламентарния контрол Румен Гечев от БСП предупреди, че е възможно Европейската комисия да открие наказателна процедура за индиректна помощ, защото държавата не настоява превозвачът да си плати таксите към Летище София. 
Искам да знаете, да не се разсейва някой в бъдеще, че е възможно, когато една фирма има задължение към държавата в десетки милиони - по наши сведения, да не стане така, че самолетите да отлетят в някоя друга фирма и да кажете после, че не сте чули, защото има такава опасност. Уведомихте ли специализираните български органи дали няма такова прехвърляне на активи, защото ако се прехвърлят активите и самолетите отлетят на юг, когато си потърсите тези близо 50 милиона, тогава да не се окаже, че има две метли, останали в тази фирма.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!