Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание излезе във ваканция

Снимка: БГНЕС

Депутатите излязоха в едномесечна ваканция.

В последния пленарен ден за сезона ГЕРБ, БСП и ДПС излязоха с декларации за първата сесия на 44-тото Народно събрание.

Социалистите обвиниха ГЕРБ, че са забравили обещанията си за 300 лева минимална пенсия, проектите за модернизация на армията, излъгали са работещите в сектор "Сигурност". Първата сесия е минала в скандали и злоупотреби, казаха от БСП и припомниха случаите "НДК" и случая, станал известен като "Суджукгейт". "След като ГЕРБ имат власт, пари и обществени поръчки нямат нужда от законодателна програма", посочиха в декларацията си от БСП.

В отговор ГЕРБ призоваха за новия сезон опозицията да се зареди с повече позитивна енергия. Припомниха, че БСП си купували гласове, а за първите месеци на мандата отбелязаха повече пари за учителите, минималната пенсия от 200 лева от 1 октомври, парите за дрехи за полицаите, ограничаването правата на частните съдебни изпълнители, 10-годишната абсолютна давност на задълженията. ГЕРБ благодариха на всички партии заради подкрепата за договора с Република Македония.

От ДПС отбелязаха липсата на програма и платформа за управление и то в месеците до началото на европредседателството. Разкритикуваха наличието на омраза, агресия, разделение, липса на перспектива. "Агресията е навсякъде", обобщиха от ДПС.

Представителите на "Обединени патриоти" и "Воля" не излязоха с декларации за края на политическия сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени