Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха след стрелба в дискотека в германския град Констанц

| обновено на 30.07.17 в 15:59
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души загинаха, а четирима са ранени след стрелба в дискотека в град Констанц, в германската провинция Баден-Вюртемберг тази нощ. Все още не са ясни мотивите на нападението, но полицията предполага, че става дума по-скоро за лична драма.
Един от клиентите на заведението открил стрелба с картечен пистолет към 4,30 сутринта. Не е ясно дали е действал сам или са били няколко души, съобщи полицията. При стрелбата загива на място един от посетителите, трима са тежко ранени. Единият пострадал е бодигардът на входа на дискотеката, който се опитал да попречи на стрелеца. Гостите на клуба хукнали в паника навън или се укрили в тоалетната, под маси и зад бара.
Нападателят напуснал дискотеката, но полицията вече пристигнала на място и започнала престрелка. Нападателят – 34-годишен мъж, е бил ранен тежко и по-късно е починал в болница.  Мъжът, открил стрелба е 34-годишен иракчанин, но не е бежанец, който от над 15 години живее в Констанц. Бил познат на полицията за сделки с наркотици.  Очаква се в 17 часа местно време полицията да даде повече подробности. Затова и властите изключват тероризъм като мотив за нападението. Все още не се знаят какви са мотивите за атаката и дали има и други съучастници. Полицията помоли живеещите в района около дискотеката да не излизат навън. Целият район се претърсва, в акцията участват и хеликоптери.
Консулът ни в Германия е отправил запитване до властите има ли пострадали при инцидента, но засега няма отговор.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!