Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов откри в Пазарджик завод за високотехнологични автомобилни компоненти

Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов откри в Пазарджик завод за високотехнологични автомобилни компоненти. Според него най-големият проблем на България в момента е липсата на работна ръка. При откриването на завода премиерът Бойко Борисов се обърна първо с благодарност към работниците, тъй като, според него е дошло време да им се радваме, че ги има.

Пред медиите премиерът реагира остро на днешното изказване на Корнелия Нинова, че лидерът на ГЕРБ не може да приеме загубата на президентските избори:
Стига двуличие. Ами това подскачане от Бузлуджа? Лъжа до лъжа се говори. Малко да бъдат по-скромни. Те на президентски избори кандидат нямаха БСП. Още повече ние с президента Радев се видяхме, договорихме, че дирекцията "Антикорупция" в ДАНС ще отиде в този голям орган, ще се избира от парламента, ще се назначава от парламента и ще бъде равноотдалечена. Тя, чула-недочула, коментира нещо. С кои параметри тя ще се похвали? Че събориха КТБ? Какви списъци иска на политици?

От Пазарджик премиерът потегли към Македония за подписването на Договора за добросъседство между двете държави.
Възползвали сме се от експертизата на всички, които са работили по този договор, така че ние компромиси от текста не виждам какво може да се прави.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна