Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Розовият кемпер на "Една от 8" пристигна във Варна

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Розовият кемпер на фондацията "Една от осем" на телевизионната водеща Нана Гладуиш пристигна във Варна. Обиколката е част от проекта на неправителствената организация „Сърдечни приятелки", а целта е да се подпомогнат психологически стотиците български жени с диагноза рак на гърдата. Кампанията беше подкрепена и от омбудсмана Мая Манолова.

Вера Николова и Диана Гунева от фондация "Една от осем" са чули страшната диагноза и сега помагат на други жени в битката с болестта. Диана Гунева има две деца и смята, че като помагаш на другите, помагаш и на себе си:

Работата ми във фондацията на Нана, срещата ми с хора, които влизат разплакани и излизат усмихнати от клуба - това ми дава сили да продължа да водя живота си с качеството, с което искам да го водя.

Кемперът ще посети 25 града в страната. Засега кампанията цели психологическа подкрепа, но се очаква да се организират и профилактични прегледи. Омбудсманът Мая Манолова ще помогне за идеята:

Знам какво е да чуеш диагнозата и ужаса, през който минаваш, поне първоначално. Изключително важно е да срещнеш подкрепа не само на близките си, но и на хора, които вече са минали през болестта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени