Температурите в Ирак ще достигнат 51 градуса следващата седмица

БГНЕС

Иракската метеорологична служба предупреди, че следващата седмица температурите силно ще се покачат, достигайки до 51 градуса, предаде Асошиейтед прес.

Обикновено през лятото в Ирак има много тежки горещини, а придобилите ендемични размери спирания на електричеството там правят живота на хората доста труден, когато температурите се покачат. Тези, които могат, отиват на по-хладни места в съседните страни, а тези, които не могат да си позволят да пътуват в чужбина, не излизат навън или ходят да плуват в реките Тигър и Ефрат.

На някои обществени места са монтирани душове за хора, които искат да се разхладят, а някои улични търговци и шофьори на таксита работят с мокри кърпи на главите си.


Още от категорията

Традицията на "Черния петък" набира скорост и в Гърция

Дълги опашки от чакащи клиенти се извиха още през нощта. Намаленията започват от 20% на сезонните стоки, до 70% при разпродажбите. Гърците пазаруват предимно мобилни телефони, телевизори, козметика и дрехи. В големите градове от вчера още пристигнаха хора от островите, за да си купят по-евтино и новогодишните подаръци. Традицията на "Черния петък" все..

публикувано на 24.11.17 в 11:02

Мариана Милтенова: Три пъти е намаляло производството на български плодове и зеленчуци за последните 20 години

Представители на различни браншови организации на производителите на плодове и зеленчуци ще представят виждането си за по-справедливо подпомагане на сектора в следващия програмен период. Два – три пъти е намаляло производството на плодове и зеленчуци в България. Това показват данните за периода 1992 г. - 2015-2016 г,., каза в „Преди всички“..

публикувано на 24.11.17 в 10:18

Инспекцията по труда в Ловеч отчете рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни

Инспекцията по труда в Ловеч отчете рекорден брой издадени разрешителни за работа на непълнолетни тази година. Само за първите десет месеца тази година издадените разрешения за работа на непълнолетни в Ловешка област са 131, което е двойно повече спрямо цялата 2016 г. Разширява се обхватът на икономическите дейности, в които се ползва труда на..

публикувано на 24.11.17 в 10:14

Акценти от чуждестранния печат

Акцент за македонските медии е вчерашното съвместно заседание на правителствата на България и Македония в Струмица. " Нова Македония " помества снимка на двамата премиери - Борисов и Заев, и цитира Бойко Борисов, който казва: "Перспективата на Македония е Европейкият съюз и НАТО". Под друга снимка от заседанието са цитирани и двамата премиери, които..

публикувано на 24.11.17 в 10:08

Стартира проект в подкрепа на SOS детски селища, част от кампанията "Избери, за да помогнеш"

Проектът на Центъра за обществена подкрепа към SOS детски селища „Емоциите - спътник за цял живот“ е насочен към преодоляване на трудности в емоционалното развитие на деца, които са претърпели раздяла в семейството, загуба на близък човек, бедност. За да бъдат изпълнени намеренията, от SOS детски селища търсят подкрепа от обществото чрез..

публикувано на 24.11.17 в 09:37

Технически проблем спря работата с граждани на столичния отдел "Пътна полиция"

Заради технически проблем столичният отдел "Пътна полиция" временно спря работа с граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Техническият проблем се отстранява. От МВР се извиняват за евентуално причинените неудобства.

публикувано на 24.11.17 в 09:36

Новите технологии в училище – въпросът не е „дали“, а „как“

Навярно това най-ясно разбират хората, които всеки ден се изправят пред нашите „електронни“ деца. Дали включването на информационните технологии в работата на учителите обаче може да е полезно, пълноценно и удовлетворяващо, ако за самите тях то е просто едно допълнително задължение. Въпросът е риторичен. Самоусъвършенстването, усвояването на нови..

публикувано на 24.11.17 в 09:35