Температурите в Ирак ще достигнат 51 градуса следващата седмица

БГНЕС

Иракската метеорологична служба предупреди, че следващата седмица температурите силно ще се покачат, достигайки до 51 градуса, предаде Асошиейтед прес.

Обикновено през лятото в Ирак има много тежки горещини, а придобилите ендемични размери спирания на електричеството там правят живота на хората доста труден, когато температурите се покачат. Тези, които могат, отиват на по-хладни места в съседните страни, а тези, които не могат да си позволят да пътуват в чужбина, не излизат навън или ходят да плуват в реките Тигър и Ефрат.

На някои обществени места са монтирани душове за хора, които искат да се разхладят, а някои улични търговци и шофьори на таксита работят с мокри кърпи на главите си.


Още от категорията

Център за лечение на болката откриха за първи път в България

Център за лечение на болката откриха за първи път в България. Той предлага уникални терапии чрез модерна апаратура. Според лекари между 50 и 75% от пациентите имат силни болки, ако са в напреднал стадий на онкологично заболяване, като при 10-15 на сто от тях тя не се поддава на лечение.  Дейността на центъра е насочена основно към тези пациенти,..

публикувано на 21.02.18 в 17:00

Столичната община ще пусне експериментално нощен градски транспорт

Столичната община ще пусне експериментално нощен градски транспорт. Това ще стане от пролетта, а превозните средства ще се движат от полунощ до 4.00 ч. сутринта. Още не е уточнено дали става дума за автобуси, тролеи или трамваи. Обсъждат се няколко линии, с обща спирка в центъра на София. Промените идват по линия на нова наредба, която ще бъде внесена в..

публикувано на 21.02.18 в 16:56

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха настанени в Пловдив. Жената беше освободена късно снощи от ареста, без да ѝ бъдат повдигнати обвинения, но не отваря вратата на жилището си и не отговаря на телефона си.  Директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева..

публикувано на 21.02.18 в 16:28
Пламен Димитров

Синдикатите са против предлаганите законови промени за наемането на работници от държави извън ЕС

Синдикатите са против предлаганите законови промени за наемането на работници от държави извън ЕС. Промените предвиждат чуждите работници в дадена фирма да бъдат до 35% от общия състав при сегашен праг от 10 на сто.  КНСБ и КТ "Подкрепа" заявяват в общо писмо до парламента, че ще се противопоставят категорично на "всички опити за провеждане на трудов и..

публикувано на 21.02.18 в 16:18
Мая Манолова

Мая Манолова ще настоява за лична среща със здравния министър за подкрепа на Университетската болница в Стара Загора

Националният омбудсман  Мая Манолова ще настоява за лична среща със здравния министър за подкрепа на Университетската болница в Стара Загора, която е във финансов колапс. Това съобщи Манолова след среща с представители на лечебното заведение, участници в две подписки до нея.  Като недопустимо определи омбудсманът изплащането само на 60 процента от..

публикувано на 21.02.18 в 16:13

Общинари от Велико Търново са се опитали да изгонят с полиция търговец на мартеници

Общинари от Велико Търново са се опитали да изгонят с полиция търговец на мартеници, само защото в дъжда поставил над щанда зелен, а не червен чадър.  Петя Райчева продава мартеници на тротоара до община Велико Търново за 12-а година. За нейния чадър днес беше извикана полиция. Не може да продавам мартеници след като не съм с чисто червен..

публикувано на 21.02.18 в 16:09

Прокуратурата ще повдигне обвинение на Иван Пачелиев за възпрепятстване на органите на реда

Арестуваният в тополовградското село Орешник бивш легионер Иван Пачелиев беше доведен в къщата си за провеждане на следствен експеримент. Засега няма данни за открити в дома му незаконно оръжие и взривни вещества. До края на деня прокуратурата ще повдигне обвинение срещу Иван Пачелиев за възпрепятстване органите на реда, съобщи председателят на..

обновено на 21.02.18 в 16:03