Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-скъп градски транспорт във Враца

Снимка: Жоро Александров

От началото на месеца тролейбусният транспорт във Враца е с нови цени. Билетите от 60 стотинки вече са 1 лев, а условията за ползване на карти за намаление са други.

Само допреди дни тролейбусният транспорт във Враца беше най-евтиният в страната, но тази социално приемлива политика доведе близо до финансовия колапс общинското дружество, което извършва услугата. Още в началото на година, когато остро беше поставен въпросът за оздравяването му, беше оповестено, че за 1 километър пробег на тролеите разходите са 1 лев и 80 ст., а приходите - 1 лев и 10 ст. Намерението за увеличаване на цената на билетите като оздравителна мярка беше отложено с половин година заради избухналото недоволство сред врачанската общественост, на която беше дадена възможност да изрази позицията си и да чуе аргументите на местната управа на две обществени обсъждания.

Така увеличението, очаквано от началото на годината, вече стана факт и поддържа разгорещено общественото мнение в града, поляризирано в оценката си за поскъпването, но единно в настояването за по-качествена транспортна услуга.

Повече по темата чуйте от репортажа на кореспондента на БНР във Враца Ива Антонова - от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна