Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край видинското село Кошава, обхванал землищата на още две села

Пожарите във Видинско през последните дни са засегнали над 400 декара гори

Снимка: БГНЕС

При пълна мобилизация работят пожарникарите във Видин заради многото инциденти през горещите дни. Прекратени са отпуските на служителите, цялата техника се поддържа в изправност. 

Само през вчерашния ден в потушаването на огъня са участвали 11 екипа със специализирани автомобили, каза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин комисар Станислав Генчев. На помощ на огнеборците са доброволни формирования и служители на държавните горски стопанства от областта. Потушен е пожар до гипсовата мина в Кошава, който е обхванал землищата на още две села:
Между селата Сланотрън, Кошава и Гомотарци, където се беше създала доста сериозна обстановка, свързана с високата температура и средния по сила вятър. В резултат беше застрашено мазутното стопанство на мината в Кошава и даже бяха засегнати част от гумите в завода за преработка на тези изделия. Но благодарение на добрата организация пожарите бяха своевременно ликвидирани и нямаме нанесени сериозни материални щети, каза комисар Станислав Генчев.
Огънят през последните дни е засегнал над 400 декара гори в региона. Описват се нанесените поражения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!