Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезвредена е граната на столичния булевард "Александър Малинов"

| обновено на 08.08.17 в 14:40
Снимка: БГНЕС

Специализираният отряд за борба с тероризма обезвреди граната на столичния булевард "Александър Малинов" близо до голям магазин. 

Гранатата е нова и е била на въоръжение в армията. Боеприпасът беше открит в зелена площ в комплекс "Младост 3" и се наложи да бъде затворен булевард "Александър Малинов".  Пред "Хоризонт" директорът по аварийната помощ в Столичната община Красимир Димитров обясни, че е имало риск от взривяване, тъй като в същия момент работници са косели тревата:

Граната е нова. Личи от номерацията на въоръжение в армията. Обезопасена е веднага. За градския транспорт и за пътниците в метрото не е имало никакви затруднения. По думите на експертите, тя е здрава. Късметът е за работниците, тъй като те работят с тъй наречените тримери, с които е можело да засегнат гранатата и да се получи взрив

Сигналът за взривното устройство е подаден около 10 часа от служители на "Озеленяване", след което е изпратен и специализиран екип. Все още не се знае как гранатата е попаднала в тревната площ до автокъща. Образувано е досъдебно производство. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!