Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП определи първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" като "пропиляно време"

БСП определи първите 100 дни на кабинета като пропиляно време, през което не бил поставен нито един от важните проблеми за българските граждани.

Според социалистите управленската програма е чиновническа и без конкретни показатели. В програмата липсва заложеното увеличение на пенсиите, липсват и мерките за подпомагането на трето дете, обещани от коалиционния партньор на ГЕРБ – Обединените патриоти, посочиха от БСП.

В частта "Образование" единственото конкретно нещо е двойното увеличаване на учителските заплати, но според БСП не се посочвало дали това ще се случи до края на мандата този кабинет "Борисов" или на следващия.


Проектите за модернизация на армията са замразени, не се решава въпроса с липсата на 6 000 полицаи, основно в малките населени места, казаха от БСП. Те определиха като провал отпадането на приоритета за присъединяване към Шенген от европейския дневен ред на българското председателство.

НДК, "Суджук гейт" очертават истинския профил на това управление. Всичко се свежда само до едно - овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори на групировката около ГЕРБ, погром върху околната среда и опит за ограничаване на правата на работещите, каза Жельо Бойчев. 

Подробности можете да чуете в репортажа на Добромир Видев в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна