Висшето военно ръководство на САЩ и Русия с разговори за ситуацията в Сирия и в Ирак

БТА

Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов и командващият Обединения комитет на началник щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд разговаряха по телефона за положението в Сирия и в Ирак. 

Двамата обсъдиха и борбата с международния тероризъм, съобщи пресслужбата на руското военно министерство. От пресслужбата на Дънфорд заявиха, че двамата са обсъдили въпроси, предизвикващи безпокойство както у американските, така и у руските военни. 

Герасимов и Дънфорд са разговаряли за ситуацията в зоните за намаляване на напрежението в Сирия. Такива зони бяха установени след международните преговори в Астана през месец май, а по настояване на САЩ беше обявена още една зона – в Югозападна Сирия. 
Още от категорията

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над СРС Бойко Рашков да бъде изслушан в НС

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков да бъде изслушан в пленарната зала. Искането е във връзка с негови медийни изявления от средата на август, че има данни за нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти с цел сплашване.  Свързан с това въпрос е бил..

публикувано на 24.11.17 в 10:59

Депутатите гласуваха в подкрепа на приключване на делото на ЕК срещу БЕХ

Парламентът заседава при закрити врата, след като беше внесена извънредна точка в дневния ред, свързана с делото на Европейската комисия (ЕК) срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ) за възможна злоупотреба с господстващо положение на газовия пазар от страна на дъщерните му държавни дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". По информация на "Хоризонт",..

обновено на 24.11.17 в 10:54
Хубертус Хейл и Мартин Шулц от СДП

Германската СДП е отворена за коалиционни разговори с останалите партии

Германските социалдемократи (СДП) са готови да проведат разговори с други партии за преодоляването на политическата безизходица, възникнала след провалът на канцлера Ангела Меркел за формиране на трипартийна управляваща коалиция, известна като "Ямайка", съобщава в петък агенция Ройтерс, цитирайки висш представител на партията център-ляво. Решението..

публикувано на 24.11.17 в 10:52
Тереза Мей

Тереза Мей е в Брюксел за среща с Доналд Туск

Днес британският премиер Тереза Мей е в Брюксел за среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск . Очакванията, че Мей може да предложи по-голяма сума за уреждане на британските финансови задължения са предпоставка за умерен оптимизъм, че преговорите по Брекзит могат да бъдат извадени от застоя. По време на посещението на..

публикувано на 24.11.17 в 09:00

Новият заместник-председател на НС очаква повече добронамереност от колегите си в пленарната зала

Новият заместник-председател на Народното събрание от квотата на ГЕРБ Емил Христов заяви в „Преди всички“, че очаква повече добронамереност от своите колеги в пленарната зала:  Тук за нас - 240 души, важни са последствията, които ще има след това за цялата страна, за хората, защото казаното от нас влияе в отношението на цялото ни общество...

публикувано на 24.11.17 в 08:52

А. Цонева: От голямата банка на малкия бизнес ББР се превръща в личната касичка на корпулентни икономически интереси

Българската банка за развитие /ББР/ се превръща в банка на олигархията, а не на дребния бизнес – това обявиха в своя позиция до медиите пет партии - Движение „Да, България“, ДСБ/Нова република, „Зелените“, БЗНС и ДЕОС. Позицията дойде ден след като се разбра, че банката е направила промени в устава, които предизвикват опасенията на част от..

публикувано на 24.11.17 в 08:39

Ст. Дечев: Историята и филологията дълго ще бъдат препъникамък в отношенията между България и Македония

Прагматизмът е най-важното, което беше постигнато на съвместното заседание на правителствата на България и Македония в Струмица. Като резултати от това са деветте документа за двустранно сътрудничество, извеждането на преден план на евроинтеграцията и включването на Македония в структурите на НАТО. Това каза в предаването „Преди всички“ Стефан..

публикувано на 24.11.17 в 08:07