Висшето военно ръководство на САЩ и Русия с разговори за ситуацията в Сирия и в Ирак

БТА

Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов и командващият Обединения комитет на началник щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд разговаряха по телефона за положението в Сирия и в Ирак. 

Двамата обсъдиха и борбата с международния тероризъм, съобщи пресслужбата на руското военно министерство. От пресслужбата на Дънфорд заявиха, че двамата са обсъдили въпроси, предизвикващи безпокойство както у американските, така и у руските военни. 

Герасимов и Дънфорд са разговаряли за ситуацията в зоните за намаляване на напрежението в Сирия. Такива зони бяха установени след международните преговори в Астана през месец май, а по настояване на САЩ беше обявена още една зона – в Югозападна Сирия. 
Още от категорията

Британското правителство смята да предложи неограничен преходен период след Брекзит

Британското правителство рискува да си навлече гнева на евроскептиците след като предложи да няма ограничения за дължината на преходния период за Брекзит. Това става ясно от правителствен документ, излагащ позициите на Лондон преди подновяването на преговорите за Брекзит.  Тази сутрин бе разпространена новина, че група от 62-ма депутати от..

публикувано на 21.02.18 в 17:23

Отстраниха Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание

Депутатът от БСП Валери Жаблянов беше отстранен от поста заместник-председател на Народното събрание. За оставката гласуваха от ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и един независим депутат. От Движението за права и свободи /ДПС/ не присъстваха в пленарната зала по време на гласуването.  В началото на дебата от ДПС заявиха, че няма правни аргументи..

обновено на 21.02.18 в 17:09

ВМРО предлага родители, спиращи умишлено децата си от училище, да носят наказателна отговорност

Родители, които умишлено спират децата си от училище, да носят наказателна отговорност, предлагат от ВМРО с промени в Наказателния кодекс. Все още се обсъжда дали санкцията да е глоба, полагане на общественополезен труд или дори затвор.  Според един от вносителите - Милен Михов , лишаването от възможност за образование е тежко престъпление...

публикувано на 21.02.18 в 17:06
Данаил Кирилов

Министерството на правосъдието отчете по-малък брой подадени жалби срещу България

Правосъдното министерство отчете по-малък брой подадени жалби срещу България, както и осъдителни решения. В доклада за 2016 г. е записано като трайна тенденция и по-доброто спазване на правата на човека.  Председателят на правната комисия Данаил Кирилов обобщи: Истината е, че се вижда съществено намаляване, както на жалбите,..

публикувано на 21.02.18 в 17:03
Хамид Хамид

ДПС изрази несъгласие с ветото на президента на промените в Закона за банковата несъстоятелност

От Движението за права и свободи изразиха несъгласие с ветото на президента на промените в Закона за банковата несъстоятелност. Държавният глава върна промените с мотива, че се преуреждат с обратно действие правни последици, придобити права и погасени задължения. Според депутата от ДПС Хамид Хамид , който е един от вносителите на промените и..

обновено на 21.02.18 в 17:02
Румен Радев и Ерик Рубин разговарят на

Президентът Радев пак прие посланика на САЩ

Президентът Румен Радев разговаря днес на „Дондуков“ 2 с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин, съобщи прессекретариатът на държавния глава. По време на срещата бяха обсъдени теми от  стратегическото партньорство между България и САЩ. Във фокуса на разговора бяха обстановката в региона на Югоизточна Европа, кризата в Близкия изток,..

публикувано на 21.02.18 в 16:13
Хора изнасят тяло от руини в град Хамурия в Източна Гута, недалеч от Дамаск.

Кремъл отрича руска намеса в убийства на цивилни в Източна Гута

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече обвиненията, че руски сили имат нещо общо с убийството на цивилни в бунтовническия анклав Източна Гута край Дамаск, където загиналите от началото на седмицата днес станаха над 250, предаде агенция Франс прес. „Това са безпочвени обвинения. Неразбираемо на какво се основават. Никакви..

публикувано на 21.02.18 в 15:23