Б. Тодоров: Догодина се очаква плавно покачване на лихвите при лизинг на леки автомобили

Общите разходи по обслужването на колата обаче няма да се променят осезаемо, смята експертът

ЕПА/БГНЕС

Лихвите при лизинга на леки автомобили ще започнат да се покачват плавно, когато започне ръст на лихвените равнища в Европа, прогнозира пред "Хоризонт" съпредседателят на Българската асоциация за лизинг Борислав Тодоров. Той обясни, че лихвеният процент при договорите е обвързан с индекса ЮРИБОР плюс надбавка и когато неговият ръст започне, това ще се усети от потребителите.  

Въпреки че догодина се очаква да започне плавно повишаване на лихвите при лизинговите договори, общите разходи по обслужването на колата няма да се променят осезаемо, категоричен е Борислав Тодоров. При тези договори автокаското също е задължителна застраховка: 

Държавата заедно със застрахователния бранш се стреми да разработи т.нар. "Бонус-Малус" система - този водач, който е безупречен през определен период от време назад и за в бъдеще съответно ще може да ползва по-евтини застраховки "Каско", "Гражданска отговорност", "Имущество".

В момента лихвите по лизинга за нов автомобил са между 3 и 3,5 на сто: Лихвите по настоящем са такива, каквито вие ще намерите в Германия, във Франция, в Австрия. 
Разбира се, когато започнат да растат там, това ще се усети и в България: И в България се правят промоции съвместно с определен вносител на определена марка - лихвата може и да е нула процента, и половин процент. Това са дотирани от автомобилните компании промоции с цел по-добри продажби на определен модел. 
Още за тенденциите на лизинговия пазар ще научите, ако чуете звуковия файл.


Още от категорията

Т. Петкова инспектира как се съхранява доставеното оборудване на площадката на АЕЦ "Белене"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова инспектира как се съхранява доставеното оборудване на площадката, изградена за АЕЦ "Белене". Тя увери, че са предприети всички действия и мерки, за да бъде съхранено оборудването по най-добрия начин: Съхранява се при условия и по процедури, които са разписани и определени от заводите, които са..

публикувано на 21.10.17 в 19:57
Александър Новак

Александър Новак: Русия отменя ограниченията за внос на турски домати от 1-ви ноември

Русия отменя ограниченията за внос на турски домати от 1-ви ноември, съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак , който е съпредседател на Руско-турската междуправителствена комисия за търговско-икономическо сътрудничество, предаде ТАСС. Такова решение е подготвено. Има възможност за доставка на 50 хиляди тона домати в Руската федерация..

публикувано на 21.10.17 в 18:48
Дейвид Дейвис и Мишел Барния - представителите на Великобритания и ЕС в преговорите за Брекзит

Мариела Ди Киомо: ЕС не трябва да залага много приоритети в следващата финансова рамка, защото Великобритания ще излезе от бюджета

Европейският съюз не трябва да залага много приоритети в следващата  финансова рамка, защото Великобритания ще излезе от бюджета, заяви за "Хоризонт" Мариела Ди Киомо от Европейския център за управлението на политики по развитието.  Официалните преговори за следващия 7-годишен период ще започнат през май, но неофициално разговорите вече са в ход...

публикувано на 21.10.17 в 09:02

М. Тейсен: Транспортът трябва e в законодателство, различно от директивата за командированите работници

Според еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси, умения и трудовата мобилност Мариан Тейсен , е необходимо транспортът да бъде поставен в рамките на законодателство, различно от това на директивата за командированите работници. Комисар Тейсен каза това на брифинг пред журналисти от няколко медии в Брюксел.  Ревизията на директивата за..

публикувано на 21.10.17 в 08:30

Кредитирането за дребния и средния бизнес ще нараства, прогнозират от правителството

Кредитирането за малкия и средния бизнес ще нарасне с около 7 на сто през 2018 година, прогнозира заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. „Министерството на икономиката има доста силен инструмент, който би могъл да помогне насърчаването на предприемачеството - Българската банка за развитие. Бих споменал работата на банката по отношение на..

публикувано на 20.10.17 в 21:05
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Вносът на работници не трябва да води до дъмпинг на трудовия пазар

Сивата икономика и липсата на кадри са двата основни проблема, които препятстват развитието на икономиката. Около това се обединиха на днешната си среща лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" с бизнеса. Пламен Димитров заяви, че вносът на работници от трети страни не трябва да води до дъмпинг на трудовия пазар: Няма проблем да бъдат внесени, ако има..

публикувано на 20.10.17 в 14:43
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: Втората част от оборудването на АЕЦ "Белене" ще пристигне до края на годината

Втората част от оборудването на АЕЦ "Белене" ще пристигне до края на годината, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова . Тя допълни, че се надява това оборудване да не стои дълго време на площадката, а да се намери решение за централата, за която имало инвеститорски интерес. В момента Министерство на енергетиката подготвя анализ за..

публикувано на 20.10.17 в 14:33