Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Глушков: Очаквам убедителна игра и срещу Португалия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор започна по блестящ начин предварителните квалификации за Световното първенство в Китай през 2019 година. Нашите постигнаха победа като гост над тима на Португалия, след което в Ботевград надиграха с 10 точки разлика и отбора на Беларус. Тази събота от 18 часа отново в "Арена Ботевград" момчетата на треньора Любомир Минчев приемат Португалия, а президентът на федерацията ни Георги Глушков разкри очакванията си за мача и впечатленията си от националния отбор.

Аз очаквам убедителна игра. Така да играем с радост, с хъс и да покажем на публиката, че нещата се получават. Има настроение, има отбор и очаквам да победим отбора на Португалия. Имаме още два мача и трябва да ги изиграем докрай. Така както бяха и предните два мача.



Работата на треньора е много важна. Той си е подбрал състав, работил е с момчетата. Обстановката е добра. Забелязах като външен човек, който наблюдава, реакциите на момчетата при грешка, при смяна. Подкрепят се и играят задружно. Иска им се много да покажат най-доброто от себе си и това ме радва най-много мен. Статистиката е за други. Важно е резултатът накрая и да има отбор. Хубавото е, че се борим за всяка топка.

Имаме състезатели от всякакъв калибър, имаме добра спойка, искат да играят заедно, помагат си, подкрепят се и това е хубаво. Това е един залог за добра работа и за добър резултат, заяви Глушков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна