България липсва от картата на морските круизи в ЕС

БГНЕС

България липсва от картата на морските круизи в Европейския съюз като начална дестинация за морски пътешествия, показват данни на Евростат, цитирани от БТА. 

Анализът е за най-предпочитаните туристически маршрути от европейците за морски пътувания през 2016 г. 

Двете най-големи морски пристанища у нас Бургас и Варна са маркирани с "нула" при реализиране на подобни пътешествия, а посещенията на круизни кораби в двата ни черноморски порта са рядкост.
Свързани новини

Ил. Иванов: Пристанищата ни в Бургас, Варна и Несебър – все по-популярни сред круизните туристи

Круизният туризъм от доста години е достъпен не само за много богатите хора, но и за масовия потребител в цял свят, обясни в интервю за предаването "Преди всички" Илиян Иванов от Българското круизно общество. Именно значителен ръст на този тип..

обновено на 10.08.17 в 12:41
Още от категорията

Американските централи поискаха 3 месеца, за да се запознаят с параметрите за разваляне на договорите им

Двете американски централи от комплекса "Марица изток" са поискали три месеца, за да се запознаят с предложената от  Министерството на енергетиката методология за разваляне на дългосрочните им договори за изкупуване на ток. Изпълнителният директор на..

публикувано на 19.03.18 в 13:59

Сделката за ЧЕЗ и проектът за АЕЦ "Белене" през погледа на експерти

"Не беше казано кой знае какво по отношение на АЕЦ „Белене“. Китайски интерес имаше и преди 2 години, имаше и високопарни думи за милиарди евро инвестиции. За тези 24 месеца почти нищо не се случи". Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“..

публикувано на 19.03.18 в 13:53

Евростат отчита свиване на строителството в ЕС през януари, но при солиден негов подем в рамките на България

Продукцията в строителния сектор на целия Европейски съюз и в частност на еврозоната се сви рязко в началото на настоящата година за пръв път от седем месеца насам, докато строителството в рамките на България отбеляза доста здрав отскок, показват..

публикувано на 19.03.18 в 13:25

Намаляване на износа на еврозоната в началото на годината в резултат на поскъпващото евро

Търговският излишък на еврозоната се сви през първия месец на настоящата година в резултат на намаляване на износа на стоки към останалия свят, показват данни на Евростат, които сякаш сигнализират, че поскъпването на еврото спрямо долара и..

публикувано на 19.03.18 в 12:54

Понижение на рублата заради напрежението между Москва и Запада и преди тазседмичното заседание на Фед

Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед на ескалиращото напрежение между Москва и Запада във връзка с атаката с нервнопаралитичен газ на бивш руски шпионин на британска земя. Негативно влияние оказва и факта, че рублата, подобно на..

публикувано на 19.03.18 в 12:03

И "Туитър" ще наложи забрана на рекламите за търговия с криптовалути

"Титуър" е поредната водеща социална интернет медия, която се подготвя да наложи забрана на рекламите, отнасящи се до търговията на криптовалути, съобщи в неделя британската телевизия Sky News. Според водещия британски ТВ канал, новата рекламна..

публикувано на 19.03.18 в 11:34

"Сосиете Женерал" се надява на скорошно постигане на решение по отношение на обвиненията на САЩ

Голямата френска банка "Сосиете Женерал" (Societe Generale) заяви в понеделник, че се надява "в рамките на следващите няколко седмици" да постигне споразумение с властите в САЩ относно продължаващото американско разследване за предполагаеми манипулации..

публикувано на 19.03.18 в 10:51