Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартет "Акустик" с нов проект във Франция и Швейцария

Снимка: архив, БГНЕС

С нов проект излзязоха момичетата от квартет "Акустик". Те са част от Симфоничния оркестър на Българското национално радио. През есента им предстоят серия от изяви във Франция и Швейцария. По този повод в предаването "Арте вива" ни гостува един от членовете на формацията - Евелина Халтъкова. Проектът представлява "Реквием" от Моцарт, представен в квартетната му версия, която съществува още от 18-и век. Представянето ще бъде от четирима солисти, малък хор, а също така и балетисти от Мариинския театър.
Начинът, по който работим с колеги от други нации, ни показва, че душите ни са еднакви, бъдещето, мечтите - всичко е съвместно. Мечтаем в една посока, и се развиваме в една посока. С нашето участие в европейски проекти доказваме, че сме конкурентоспособни, че сме желани и това важи не само за квартета, но и за всички български музиканти, които се реализират по някакъв начин в Европа с такива съвместни проекти, категорична е Халтъкова.

Квартет "Акустик" е създаден преди осем години в отговор на желанието на членовете му да покажат извадка от творчеството на големия оркестър на големите сцени, за да стане по-достъпно тяхното изкуство за по-малки кръгове от хора.


 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна