Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французойка е пострадала при преход в Пирин

| обновено на 11.08.17 в 17:25
Снимка: БГНЕС
70-годишна жена от Франция е пострадала в Пирин. Започнала е спасителна акция, участие в която взема и хеликоптер.

Пострадалата е била част от туристическа група, която предприела изкачване на Муратов връх, в Санданския дял на Пирин. Сигналът е бил подаден към 14.00 часа в Спасителната служба в Банско, заяви дежурният Атанас Уков:

Имаме информация за пострадала туристка от Франция, с наранявания в областта на главата и в областта на ръката. Инцидентът е между Бъндеришка порта и Спано поле, това е над Муратово езеро, в посока Муратов връх. Към мястото на инцидента отива отрядът на Сандански от Планинската спасителна служба и по случая се работи с хеликоптер. За момента имаме само тази информация и в момента тече спасяването на жената. Надяваме се травмите й да не са толкова тежки.


От столичната болница "Света Анна", където е настанена жената, съобщиха, че тя е прегледана от екип специалисти - неврохирург, коремен хирург и ортопед. Те са  установили че има счупване на лява предмишница и травма в областта на главата, без пряко засягане на мозъка. Пациентката е стабилизирана, контактна и няма  опасност за живота й.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени