Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пейка с формата на България? Защо не?

Снимка: Destructive Creation

Софиянци и гости, включително и туристи, които преминават през градинката на Народния театър в София най-вероятно са забелязали там необичайна пейка. Тя е във формата на България и може да бъде видяна в пространството между театъра и фонтана.

Надписите по нея гласят “Има място и за теб”, а самата тя го доказва, побирайки от 6 до 8 души върху себе си.

Любопитната изненада е предоставена на софиянци от организаторите на най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”. Изработена е от дърво, на страничните й стени четем надписи, които гласят, че в България има място за всеки, решил да се завърне от чужбина. Създадена е с идеята, че България не е място за напускане, а място за оставане. А още ще ни разкаже Мила Натудова от сдружение „Тук-Там“.

Място отново в България намират всеки септември  нашите сънародници, които след опит в чужбина решават да продължат своето развитие на родна земя. Помощ откриват по време на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина Кариера в България. Защо не?, който тази година  ще се проведе на 5 септември в Интер Експо Център София.

За сънародниците ни, които във вторник на 15 август кацат на летище София ще има още една изненада - флашмоб, подготвен от сдружение „Тук- Там“. Идващите в България, ще изиграят хубаво българско хоро под звуците на фолклорна музика и ще се насладят на специалната хореография на фолклорен ансамбъл „София-6“.

Пейката е измайсторена от творците на Destructive Creation. Мнозина вече не изпускат момента да се фотографират. Скоро пейката ще „отиде“ на друго място, в друг град.

Чуйте повече по темата.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени