Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Черно море“ и „Славия“ си поделиха по точка

„Черно море“ и „Славия“ завършиха 1:1
Снимка: БТА

„Черно море“ и „Славия“ завършиха 1:1 в първия мач от 5-тия кръг на Първа футболна лига.

Въпреки второто поредно равенство на варненци, те остават на първото място във временното класиране с 11 точки, докато „Славия“ е в средата на таблицата с 5 точки в актива си.

Двата тима изиграха интересна първа част, а домакините първи стигнаха до сериозно голово положение. В 7-ата минута Атанас Зехиров центрира отдясно, а Мариян Огнянов стреля с глава, но неточно.

В 11-ата минута Иван Минчев от гостите изпълни много опасно пряк свободен удар от около 22 метра, но вратарят на „Черно море“ Емил Михайлов успя да избие топката.

В 34-ата минута Орлин Старокин бе изведен в добра позиция отляво, но стреля неточно, а малко след това дебютиралият в официален мач за варненци Витиня стреля много опасно от границата на наказателното поле, но вратарят Георги Петков спаси.

В 38-ата минута след центриране от корнер и лошо изчистване на топката от Ивайло Димитров, тя попадна у Атанас Зехиров, който със силен удар даде преднина на „Черно море“.

В 57-ата минута Балджийски можеше да вкара нов гол за домакините, но след удара му от около 18 метра топката мина на сантиметри встрани от вратата на „Славия“.

Гостите изравниха резултата в 72-ата минута. След центриране от ляво на Иван Минчев топката премина през куп играчи, а Георги Йомов с глава от няколко метра реализира за крайното 1:1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени