Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер на полуфинал след 15-а поредна победа

Федерер на полуфинал след 15-а поредна победа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер се класира на полуфиналите в турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Монреал, след като победи с 6:4, 6:4 испанеца Роберто Баутиста Агут. Световният номер 3, който ще играе срещу холандеца Робин Хаас в следващия кръг, остана с перфектен баланс от 7:0 срещу Баутиста.

Агресията на корта се отплаща в Монреал. Плюс това се чувствам комфортно на мрежата, така че защо да не играя там, а да блъскам топката от основната линия, заяви Федерер.

Федерер започна втория сет с пробив и не се затрудни до края на мача, който продължи час и 10 минути. Така той остана основен фаворит за трофея и получи шанс да оглави световната ранглиста за мъже, защото Рафаел Надал бе елиминиран от канадеца Денис Шаповалов, а Анди Мъри все още лекува контузия в ребрата. За да бъде отново първи по точки обаче, Федерер трябва да спечели трофея в Монреал и да се представи равностойно или по-добре от Надал на турнира в Синсинати следващата седмица, който е също „Мастърс“.

В други мачове от четвъртфиналите Денис Шаповалов преодоля победи французина Адриан Манарино с 2:6, 6:3, 6:4, а германецът Александър Зверев отстрани южноафриканеца Кевин Андерсън след 7:5, 6:4. По-рано през деня Хаас се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 над аржентинеца Диего Шварцман.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени