Инициативата "ТранСпорт на борд" затвори бул."Александър Стамболийски" в София до 16ч.

БГНЕС

Булевард "Александър Стамболийски" в София днес е отворен за движение само за скейтборд, ролери, тротинетки и колела. Днешната проява е под мотото "ТранСпорт на борд" и ще продължи до 16 часа.

"БулевАРТ" слага началото на поредица от събития, организирани от Столичната община и Центъра за Градска мобилност. 
Заместник -кметът по транспорта Евгени Крусев за събитието:
Целта ни е да насърчим хората които използват скейтборд, лонгборд, велосипеди, тротинетки и всякакви други начини за придвижване в градска среда, да имат едно допълнително място те да покарат своите уреди. Ще има и различни забавления и музикално оформление на самото събитие, за да се получи един празник на градската мобилност.

До 16 часа участъкът на булевард "Александър Стамболийски", между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Христо Ботев", ще бъде затворен за движение за автомобили. 


Още от категорията

В софийското село Лозен се проведе протест срещу незаконната сеч

Няколкостотин души протестираха в село Лозен край София с искане за 10-годишна забрана на сечта в Лозенската планина. Те изразиха възмущението си, че се съсипва туризма в района. С множеството си екопътеки, параклиси и зони за отдих планината е много по-ценна като туристическа дестинация, отколкото като източник на дървен материал ,..

публикувано на 21.10.17 в 14:42

Здравко Попов: Правото на самоопределение и това на териториалната цялост все повече са в конфликт

В последните години правото на самоопределение и принципът на териториалната цялост все повече се намират в конфликт, отколкото в хармония. И двата принципа са свързани с модерната система на международните отношения и са били много пряко свързани с това, което се нарича модерна демокрация в международния свят. Това каза за предаването..

публикувано на 21.10.17 в 13:51

Полицията е задържала заподозрян за нападенията от тази сутрин в центъра на Мюнхен

Полицията е задържала заподозрян за нападенията от тази сутрин в центъра на Мюнхен, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Билд". При атаките бяха ранени леко петима души. Мотивите на нападателя засега са неизвестни. По-рано п олицията в Мюнхен призова хората да избягват централния площад "Розенхаймер Плац". Жителите на околните сгради трябва да..

обновено на 21.10.17 в 13:51

В София беше отслужена панихида в памет на загиналите войници в мирно време

Панихида в памет на загиналите войници в мирно време беше отслужена при мемориалната им плоча в София. Близките на войниците, загубили живота си в служба на Родината, макар и не на война, изразиха удовлетворение, че те не са забравени.  Юлия Симова , председател на Инициативния комитет благодари на президента Румен Радев за възстановената..

обновено на 21.10.17 в 13:30

Комитетът на регионите пита онлайн гражданите по места как си представят бъдещето на Европа

Eвропейският комитет на регионите разработва инициативата „Размисъл за Европа“, която предвижда да бъде чуто мнението на гражданите за това как те си представят бъдещето на Европа. Данните от проучването ще бъдат използвани за изготвянето  през 2018 година на местна перспектива. Година по-късно ще се състои и срещата на регионалните лидери...

публикувано на 21.10.17 в 12:11

Мотошествие и протести затрудняват движението в София

Мотошествие и протести затрудняват движението в София. Около 1000 мотористи се включиха в официалното закриване на мотосезона в София. Сборният пункт беше площадът пред храм-паметника "Св. Ал. Невски", а крайната точка - зала "Арена Армеец". Тази година мотото на сезона бе „НЕ на агресията на пътя“.  По рано началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев..

обновено на 21.10.17 в 12:09

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА на Националния  стадион "Васил Левски".   Забранява се паркирането на автомобили от 8 до 18 ч. на моста пред Националния стадион и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".  От 14.30 ч. до приключване на футболната среща..

публикувано на 21.10.17 в 11:27