Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Държавата е готова да изгради системата за пътни такси сама, без участието на частни фирми

| обновено на 12.08.17 в 14:58
Снимка: БТА

Държавата е готова да изгради системата за пътни такси сама, без участието на частни фирми, заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му непрекъснатите обжалвания на търговете за тол-системата целенасочено бавят въвеждането й:
Това е безумие. При този трафик, заради умишлено обжалване, две години - от "Суходолска 3" -  Самоков, сега последно беше една хърватска фирма,  губим милион и половина на ден, която отива пряко във Варна. Ако и тоя път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме.
Във Варна премиерът даде старт на изграждaнето на четира нови булеварда за 25 милиона лева от оперативната програма "Региони в растеж". Целта е да се облекчи движението в града и курортите като трафикът на автобуси и камиони от магистрала "Хемус" се изведе извън центъра. Борисов посочи, че до 15 август следващата година основните транспортни проблеми ще бъдат решени. Продължава и строителството на автомагистралата:
:

До Севлиево вече нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище. Не искаме да пускаме, това, което навремето се случи за Бургас, "Тракия" влезе в самото сърце на града, след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и затова решихме тук,"Хемус" сме заделили пари, да се изведе тежкият трафик към пристанището.

Премиерът каза още, че по време на посещението на френския президент Еманюел Макрон във Варна ще се обсъждат съвместни корабостроителни проекти, както и съвместно сътрудничество в други ресори.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени