Борисов: Държавата е готова да изгради системата за пътни такси сама, без участието на частни фирми

| обновено на 12.08.17 в 14:58
БТА

Държавата е готова да изгради системата за пътни такси сама, без участието на частни фирми, заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му непрекъснатите обжалвания на търговете за тол-системата целенасочено бавят въвеждането й:
Това е безумие. При този трафик, заради умишлено обжалване, две години - от "Суходолска 3" -  Самоков, сега последно беше една хърватска фирма,  губим милион и половина на ден, която отива пряко във Варна. Ако и тоя път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме.
Във Варна премиерът даде старт на изграждaнето на четира нови булеварда за 25 милиона лева от оперативната програма "Региони в растеж". Целта е да се облекчи движението в града и курортите като трафикът на автобуси и камиони от магистрала "Хемус" се изведе извън центъра. Борисов посочи, че до 15 август следващата година основните транспортни проблеми ще бъдат решени. Продължава и строителството на автомагистралата:
:

До Севлиево вече нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище. Не искаме да пускаме, това, което навремето се случи за Бургас, "Тракия" влезе в самото сърце на града, след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и затова решихме тук,"Хемус" сме заделили пари, да се изведе тежкият трафик към пристанището.

Премиерът каза още, че по време на посещението на френския президент Еманюел Макрон във Варна ще се обсъждат съвместни корабостроителни проекти, както и съвместно сътрудничество в други ресори.


Още от категорията

Партии в Германия се страхуват от "фалшиви новини" в социалните мрежи

Германски партии се опасяват, че подобно на други страни и в Германия ще има вълна от "фалшиви новини" в навечерието на парламентарните избори. Очаквам значителен ръст в социалните мрежи , заяви шефът на предизборния щаб на Зелените Роберт Хайнрих в интервю за в-к "Райнише пост". Той допълни, че партията е изградила собствена мрежа от 2600..

публикувано на 24.08.17 в 11:48
Джеймс Матис

Примирие в Донбас в началото на новата учебна година

Участниците в Контактната група за Украйна договориха примирие в Донбас от полунощ на 25-и август. Това съобщи след среща на групата в беларуската столица Минск представителят на Русия в преговорите Борис Гризлов , цитиран от ТАСС. Решението е във връзка с началото на новата учебна година и бе потвърдено от представителя на ОССЕ в контактната..

обновено на 24.08.17 в 10:39

Белград връща хората си в посолството в Скопие

Персоналът на сръбското посолство се връща в Скопие, съобщи външното министерство в Белград. Служителите бяха изтеглени за консултации в Сърбия. Посланикът ще се върне в македонската столица на 31-ви август. Решението е взето след телефонен разговор на външните министри Ивица Дачич и Никола Димитров . Европейският съюз приветства конструктивния..

обновено на 24.08.17 в 09:31
Доналд Тръмп

Христофор Караджов: САЩ ще бъдат ремонтирани дълго време след Тръмп

Популярността на Тръмп е на незапомнено ниски нива, но подкрепата сред неговия твърд електорат е все така сериозна и силна , отбеляза в "Преди всички" Христофор Караджов , преподавател в Калифорнийския университет. Новото от последните седмици е Тръмп, който се мята от една реч в друга със съвсем различно съдържание. Виждаме синусоида в неговите..

публикувано на 24.08.17 в 08:50

Крум Зарков: Може да се намери правилното сечение между двата антикорупционни законопроекта

Крум Зарков , заместник-председател на парламентарната група на БСП, коментира в "Преди всички" проекта за антикорупционен закон. Графикът съвпадна, така че започваме консултациите със Съюза на съдиите. Не третираме тези, които критикуват, като врагове. Ще отразим бележките, които ни се струват разумни. Това е сложен законопроект – като всеки,..

публикувано на 24.08.17 в 08:33

Мишел Льомьо: Европа на две скорости е факт и президентът Макрон няма магическа пръчка

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че има  напредък в опита за  решение на проблема с командированите работници в ЕС. Той направи изявлението си след среща в Залцбург с австрийския канцлер Кристиан Керн и премиерите на Чехия и Словакия. Днес Макрон ще бъде в Румъния, а в петък ще разговаря във Варна с президента Румен Радев и с премиера Бойко..

публикувано на 24.08.17 в 07:40
Джеймс Матис и Реджеп Ердоган

Джеймс Матис обсъди с Реджеп Ердоган кюрдите, Сирия и "Ислямска държава"

След Ирак и Йордания ръководителят на Пентагона Джеймс Матис пристигна днес в Анкара, където разговаря със своя турски колега Нуретин Джаникли и с президента Реджеп Ердоган . Министърът по отбраната на Съединените щати пристигна в турската столица от Ирак и Йордания. Джеймс Матис беше посрещнат на анкарското летище "Есенбога" от министъра на..

публикувано на 23.08.17 в 18:38