Хард Вардан: Можем да спечели войната срещу бракониерството и насилието над слонове

БГНЕС

На Световния ден за защита на слоновете, който е днес - 12 август и който се отбелязва от 1996 година насам по инициатива на международни екологични организации, индийският екоминистър Харш Вардан призова за война срещу насилието върху животните. 

Трябва да се борим с хора, които тормозят животните, убиват ги по време на лов и продават на части телата им. Обществото трябва да е осведомено! Никой не идва на този свят, за да бракониерства, но тази практика е налице сред нас - тези хора са скрити някъде сред нас, те са роден сред нас. Но ако всички ние сме бдителни, защото знаем, то тогава ние определено може да спечели войната срещу бракониерството, подчерта министър Вардан по време на церемония по случай празника в Ню Делхи.

Слоновете, както и много други животни, са на почит в индуизма, припомня Ройтерс. Един от най-почитаните божества е бог Ганеша, който се изобразява в червено или жълто с дебел корем, с четири ръце и глава на слон с един бивник.
Въпреки това, унищожението на дивите местообитания на слоновете, както и посегателствата върху тях от бракониери са сред основните причини за намаляването на популацията на вида и превръщането му в застрашен.

Още от категорията

Приемна майка от Долна Липница е обвинена за причиняване на телесна повреда на дете

Приемна майка от великотърновското село Долна Липница е обвинена от Прокуратурата, че по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на отглежданото от нея 5-годишно момче. Петдесет и осем годишната жена е привлечена под отговорност за това, че на 15 януари тази година не е положила нужните родителски грижи и отглежданото от нея 5-годишно момче..

публикувано на 24.08.17 в 13:34

Пожар гори в складове на ул. "Челопешко шосе" в София

Голям пожар гори в складове на ул. "Челопешко шосе" в столицата. Преди началото му са чути няколко взрива. До момента няма данни за пострадали. Седем екипа на Пожарната и няколко водоноски са на мястото. Огънят е тръгнал от производствено хале и е достигнал до склад с дрехи. "Челопешко шосе" е затворено, пътят към Челопечене, Ботунец и..

публикувано на 24.08.17 в 13:19

21 хиляди деца, предимно роми, са отпаднали от училище

По данни на образователното министерство 21 хиляди деца, предимно от ромски произход, са отпаднали от училище. Информацията беше съобщена на провеждащата в Асеновград Национална кръгла маса по проблемите на етническата интеграция. Инициативата е на Община Асеновград, а поводът бяха протестите след инцидента през юни с децата от местния клуб по..

публикувано на 24.08.17 в 12:30

Нови пътни такси от септември в Гърция

От град Коринт през Атина до Патра вече се пътува само за три часа по новата магистрала, която дори беше построена предсрочно. Все още не са изградени напълно касите за плащане на тол такси, но от началото на септември за ползването на тази отсечка от магистралата ще се плаща на две места при пътните възли Терво и Мениди. От Атина до град Янина..

публикувано на 24.08.17 в 11:51

Холандските власти арестуваха втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха в Ротердам

Холандската полиция е арестувала втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха за рок концерт в Ротердам. Арестът е бил извършен рано тази сутрин в южната холандска провинция Брабант. Задържаният е на 22 години. Говорител на полицията заяви, че разпитите на първия арестуван засега не са довели до установяване на неговата самоличност. За..

обновено на 24.08.17 в 11:24

Национална кръгла маса за решаване на проблемите на етническата интеграция започна в Асеновград

Национална кръгла маса за ефективно решение на проблемите на етническата интеграция ще се проведе в Асеновград.    Във форума участва вицепремиерът Валери Симеонов . Той ще открие новата приемна на Районното полицейско управление в ромския квартал "Лозница" заедно с вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен..

обновено на 24.08.17 в 11:13

Правописните тестове на "Бъди грамотен" ще бъдат достъпни на страницата им във Фейсбук

Евелина Гечева представи в "Преди всички" новите тестове на "Бъди грамотен". Тази година решихме отново да попитаме нашите колеги и приятели какво да включим в тестовете. Съставяме ги на базата на най-допусканите грешки, но не успяваме да обхванем всичко. Иска ни се вече да обхванем по-широк спектър. Получихме много интересни предложения, свързани с..

публикувано на 24.08.17 в 10:44