Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хард Вардан: Можем да спечели войната срещу бракониерството и насилието над слонове

Снимка: БГНЕС

На Световния ден за защита на слоновете, който е днес - 12 август и който се отбелязва от 1996 година насам по инициатива на международни екологични организации, индийският екоминистър Харш Вардан призова за война срещу насилието върху животните. 

Трябва да се борим с хора, които тормозят животните, убиват ги по време на лов и продават на части телата им. Обществото трябва да е осведомено! Никой не идва на този свят, за да бракониерства, но тази практика е налице сред нас - тези хора са скрити някъде сред нас, те са роден сред нас. Но ако всички ние сме бдителни, защото знаем, то тогава ние определено може да спечели войната срещу бракониерството, подчерта министър Вардан по време на церемония по случай празника в Ню Делхи.

Слоновете, както и много други животни, са на почит в индуизма, припомня Ройтерс. Един от най-почитаните божества е бог Ганеша, който се изобразява в червено или жълто с дебел корем, с четири ръце и глава на слон с един бивник.
Въпреки това, унищожението на дивите местообитания на слоновете, както и посегателствата върху тях от бракониери са сред основните причини за намаляването на популацията на вида и превръщането му в застрашен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени