Регионалното министерство публикува петте варианта за трасето на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

БГНЕС
На интернет сайта на Министерството на регионалното развитие са публикувани петте варианта за магистрала "Струма" в Кресненското дефиле.
  
Първият вариант предвижда рехабилитацията на сегашния път Е-79 в посока Гърция, а в посока София да бъде изграден друг път източно от Кресна. Вторият вариант е за дълъг 15 километра тунел. Третата втзможност за трасе е по нов терен извън Кресненското дефиле, като и двете платна на движение са изнесени в източна посока около селата Брежани, Стара Кресна и Ощава.  Четвъртият проект предлага две платна през дефилето при максимално използване на трасето на стария път. Петият варуиент - две платна отново в дефилето. Едното да следва стария път, а второто се развива по нов терен с тунели и съоръжения в западния масив на Кресненското дефиле.
  
Обществените обсъждания с жителите на Кресна и Симитли са на 11-и септември.


Още от категорията

В софийското село Лозен се проведе протест срещу незаконната сеч

Няколкостотин души протестираха в село Лозен край София с искане за 10-годишна забрана на сечта в Лозенската планина. Те изразиха възмущението си, че се съсипва туризма в района. С множеството си екопътеки, параклиси и зони за отдих планината е много по-ценна като туристическа дестинация, отколкото като източник на дървен материал ,..

публикувано на 21.10.17 в 14:42

Здравко Попов: Правото на самоопределение и това на териториалната цялост все повече са в конфликт

В последните години правото на самоопределение и принципът на териториалната цялост все повече се намират в конфликт, отколкото в хармония. И двата принципа са свързани с модерната система на международните отношения и са били много пряко свързани с това, което се нарича модерна демокрация в международния свят. Това каза за предаването..

публикувано на 21.10.17 в 13:51

Полицията е задържала заподозрян за нападенията от тази сутрин в центъра на Мюнхен

Полицията е задържала заподозрян за нападенията от тази сутрин в центъра на Мюнхен, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Билд". При атаките бяха ранени леко петима души. Мотивите на нападателя засега са неизвестни. По-рано п олицията в Мюнхен призова хората да избягват централния площад "Розенхаймер Плац". Жителите на околните сгради трябва да..

обновено на 21.10.17 в 13:51

В София беше отслужена панихида в памет на загиналите войници в мирно време

Панихида в памет на загиналите войници в мирно време беше отслужена при мемориалната им плоча в София. Близките на войниците, загубили живота си в служба на Родината, макар и не на война, изразиха удовлетворение, че те не са забравени.  Юлия Симова , председател на Инициативния комитет благодари на президента Румен Радев за възстановената..

обновено на 21.10.17 в 13:30

Комитетът на регионите пита онлайн гражданите по места как си представят бъдещето на Европа

Eвропейският комитет на регионите разработва инициативата „Размисъл за Европа“, която предвижда да бъде чуто мнението на гражданите за това как те си представят бъдещето на Европа. Данните от проучването ще бъдат използвани за изготвянето  през 2018 година на местна перспектива. Година по-късно ще се състои и срещата на регионалните лидери...

публикувано на 21.10.17 в 12:11

Мотошествие и протести затрудняват движението в София

Мотошествие и протести затрудняват движението в София. Около 1000 мотористи се включиха в официалното закриване на мотосезона в София. Сборният пункт беше площадът пред храм-паметника "Св. Ал. Невски", а крайната точка - зала "Арена Армеец". Тази година мотото на сезона бе „НЕ на агресията на пътя“.  По рано началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев..

обновено на 21.10.17 в 12:09

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА на Националния  стадион "Васил Левски".   Забранява се паркирането на автомобили от 8 до 18 ч. на моста пред Националния стадион и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".  От 14.30 ч. до приключване на футболната среща..

публикувано на 21.10.17 в 11:27