Регионалното министерство публикува петте варианта за трасето на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

БГНЕС
На интернет сайта на Министерството на регионалното развитие са публикувани петте варианта за магистрала "Струма" в Кресненското дефиле.
  
Първият вариант предвижда рехабилитацията на сегашния път Е-79 в посока Гърция, а в посока София да бъде изграден друг път източно от Кресна. Вторият вариант е за дълъг 15 километра тунел. Третата втзможност за трасе е по нов терен извън Кресненското дефиле, като и двете платна на движение са изнесени в източна посока около селата Брежани, Стара Кресна и Ощава.  Четвъртият проект предлага две платна през дефилето при максимално използване на трасето на стария път. Петият варуиент - две платна отново в дефилето. Едното да следва стария път, а второто се развива по нов терен с тунели и съоръжения в западния масив на Кресненското дефиле.
  
Обществените обсъждания с жителите на Кресна и Симитли са на 11-и септември.


Още от категорията

Хиляди се сбогуваха с крал Михай Първи в Букурещ

Хиляди румънци се стекоха по улиците на Букурещ, за да изпратят румънския крал Михай Първи , който почина на 5 декември в Швейцария на 96-годишна възраст. На траурната церемония присъстваха представители на почти всички кралски фамилии в Европа. След пищна религиозна служба в Тронната зала, ковчегът с тленните останки на монарха беше изнесен на площада..

обновено на 16.12.17 в 18:28

Георги Икономов: Политическото решение за развитието на ски център Банско е взето

Политическото  решение за развитието на ски център Банско е взето и разногласия в тази посока няма. Това заяви на пресконференция  по повод откриването на зимния сезон кметът на общината Георги Икономов . Въпросът е дали и как ще се промени финансовата рамка на концесионния договор.  Очакваме на 28 декември правителството да  гласува..

публикувано на 16.12.17 в 17:50

В старозагорското село Змейово днес има празник на пелина

В старозагорското село Змейово днес има празник на пелина, който се организира за 11-та поредна година.  Кметът Стоян Трифонов припомни, че прочутото вино се прави там от близо век. През 1919 година Стоян Найденов е донесъл рецепта за сладко унгарско вино и добавяйки местната билка пелин, допълнително и други билки в своята рецепта, той създава..

публикувано на 16.12.17 в 17:08

Местата за настаняване в родопското село Момчиловци са заети на 100 процента за предстоящите празници

Местата за настаняване в родопското село Момчиловци са заети на 100 процента за предстоящите Коледно-Новогодишни празници.  Резервациите са направени още в края на лятото.  На площада в селото от няколко седмици грее новогодишна украса, разказа кметът на Момчиловци Сийка Суркова : Тя е в три къта, единият и библейски, където е пресъздадена..

публикувано на 16.12.17 в 16:44

Близо 50 брези пред Художествената галерия в Кюстендил ще бъдат преместени заради строеж на паркинг

Близо 50 брези пред Художествената галерия в Кюстендил ще бъдат преместени заради строеж на паркинг.  Те ще бъдат засадени край брега на река Банщица в опит да бъдат спасени. Заради тях близкият квартал вече е кръстен "Белите брези". Брезите се изкореняват, защото по проекта за новия парк "Галерията" на това място трябва да се изгради нов паркинг...

публикувано на 16.12.17 в 16:03

Дяконският орар на Васил Левски е изложен в Музея на Възраждането във Варна

Дяконският орар на Васил Левски е изложен в Музея на Възраждането във Варна. За трети път варненци ще могат да го видят. Експонатът ще остане до средата на януари в експозицията на Музея, обясни Мариана Николова , главен уредник в музея: Орарът представлява парче плат, което дяконите поставят на лявото си рамо, служи при свещенодействията, които..

публикувано на 16.12.17 в 15:49
тухли мазилка

Силният вятър събори мазилка в Студентски град

Силният вятър събори мазилка от Блок 9 в Студентски град, съобщиха за "Хоризонт" от Университета за национално и световно стопанство. Инцидентът е станал рано сутринта и при него няма пострадали.  Вече са започнали дейностите по обезопасяване и разчистване на терена. Фирмата, поставила изолацията преди три години, е уведомена за случая.  От УНСС..

публикувано на 16.12.17 в 15:41