Страните от Меркосур се обявиха против силово решение на кризата във Венецуела

ЕПА/БГНЕС
Южноамериканският икономически съюз Меркосур се обяви срещу идеята за силово решение на политическата криза във Венецуела. Ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Каракас с военна интервенция, членовете на съюза, обединяващ Бразилия, Аржентина, Парагвай и Уругвай, заявиха, че единствените приемливи методи за справяне с кризата са диалогът и дипломацията.
  
Преди седмица страните от Меркосур замразиха за неопределен период членството на Венецуела, като по този начин засилиха натиска върху венецуелския президент Николас Мадуро да освободи политическите затворници. Съюзът обаче не промени търговската и имиграционната си политика спрямо Каракас, за да не предизвика влошаване на хуманитарната криза в страната.


Още от категорията
Екатерина Захариева

Механизмът за сътрудничество и проверка за България ще обсъди Екатерина Захариева с Никол Белубе

Механизмът за сътрудничество и проверка за България ще обсъдят, на работна закуска, вицепремиерът по правосъдната реформа и външен министър Екатерина Захариева с министъра на правосъдието на Франция Никол Белубе .  Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пое ангажимент мониторингът на страната ни да отпадне до края на мандата на..

публикувано на 24.10.17 в 10:33

Компромис: Промените в директивата за командироването няма да важат за международните шофьори

Постигнат е компромис по промените в европейската директива за командированите работници. След продължили през целия ден тежки дебати Съветът на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси е стигнал до съгласие по спорните въпроси. Основното възражение на българските евродепутати беше именно за промените в..

обновено на 24.10.17 в 09:14

Никарагуа ще се присъедини към Парижкото споразумение за климата

Никарагуа е на път да се присъедини към Парижкото споразумение за климата. Тя е внесла съответните документи за това на Организацията на обединените нации. Според никарагуанския вицепрезидент Росарио Мурильо споразумението е единственият инструмент, който позволява в този момент да се обединят усилията на всички за борба с глобалното затопляне на..

обновено на 24.10.17 в 09:06
Реджеп Ердоган

Кметовете на Истанбул, Бурса и Анкара се оттеглят след настояване на Ердоган

Реджеп Алтепе , кмет на четвъртия по големина град на Турция, Бурса, подаде оставка. Градът е компактно населен с изселници от България и балканите.  Турският президент и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган прикани преди време тримата големи кметове  - на Истанбул, на Анкара и на Бурса, които са от..

публикувано на 24.10.17 в 08:59
Си Цзинпин

Китайската комунистическа партия включи в устава си идеологията на Си Цзинпин

Днес е последният ден от 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия. Форумът единодушно реши в обновения Устав на партията да бъде включена политическата философия на китайския партиен и държавен лидер, наречена "Мислите на Си Цзинпин за нова ера на социализма с китайска специфика", съобщиха информационните агенции.  Така Си Цзинпин стана..

публикувано на 24.10.17 в 08:18

Очаква се МС да одобри допълнителни средства по бюджета на Министерството на правосъдието

Правителството се събира днес на редовно заседание, на което се очаква да одобри допълнителни средства по бюджета на Министерството на правосъдието.  Министрите ще обсъдят също промени  в Закона за преминаването през и пребиваването в България на съюзнически и чужди въоръжени сили. За обсъждане са внесени и изменения в Закона за народните читалища.

публикувано на 24.10.17 в 07:10

Бундестагът се събира на първо заседание с очакван скандал

Днес германският Бундестаг се събира за първи път след парламентарните избори точно преди месец. 19-ят парламент на Федералната република влиза в историята с редица новости: той е най-големият по състав парламент с 709 народни представители и шест парламентарни групи. Сред тях за първи път след края на Втората световна война е крайнодясна формация -..

публикувано на 24.10.17 в 06:05